Därför slutade Michael Keaton som Batman: "Tänker inte prata illa om honom"

Oscarsnominerade Danny Elfman förnekar sexuella övergrepp – hävdar utpressning

Eric Diedrichs
07 november 2023 kl. 10:11

Oscarsnominerade kompositören i nytt rättsfall

Danny Elfman, 70, nekar till anklagelser om sexuella övergrepp. Istället hävdar hans advokat att anklagande har försökt utpressa den berömde kompositören.

Genom sitt kontinuerliga samarbete med Tim Burton och med signaturmusiken till The Simpsons på sitt CV har Danny Elfman gjort stora avtryck på filmvärlden med sin bombastiska musik.

För fem år sedan anklagades Elfman av kompositören Nomi Abadi för sexuella trakasserier. Då ingick de i en förlikning där han gick med på att betala 830 000 dollar. I juli, tidigare i år, stämde hon honom för att ha misslyckats med att betala delar av beloppet.

För två veckor sedan anklagade en 47-årig kvinna Danny Elfman för sexuella övergrepp, som ska ha ägt rum mellan 1997 och 2002. Nu svarar Elfman med att syftet med anklagelserna är att "skämma ut honom" och att utpressa honom på pengar.

Enligt The Hollywood Reporter hävdar Elfman att han "inte har begått sexuella övergrepp, inte begick några olämpliga närmanden och att han aldrig olämpligt vidrörde" den anklagade.

"Med insikt i att hennes absurda påståenden inte skulle ha någon tyngd i en domstol, valde hennes advokater att starta en desinformationskampanj genom att tillhandahålla hennes oärliga stämningsansökan till media dagar innan den lämnades in till domstolen eller blev allmänt tillgänglig i domstolens register," skriver Camille Vasquez, Elfmans advokat.

Filmtopp håller dig uppdaterad.

NÄSTA ARTIKEL