Danny Aiello är död

Danny Aiello är död

Uppdaterad 14 juli 2021 kl. 17:07 | Publicerad 14 december 2019 kl. 10:12
ANNONS
ANNONS

Danny Aiello har gått borta.

Den amerikanska skådespelaren Danny Aiello har gått bort. Han är känd från filmer som "Leon", "Mångalen" och "Gudfadern II "som har gått bort.

Danny Aiello dog i torsdags, berättar Fox. Skådespelaren dog på ett sjukhus i New Jersey där han vårdats under en tid för en infektion.

Aiellos stora genombrott var som Tony Rosato i Gudfadern II från 1974 och nominerades för en Oscar för bästa biroll i Spike Lees Do the Right Thing (1989).

1991 jobbade Danny Aiello tillsammans med Svenska regissören Lasse Hallström i filmen Once Around – Mannen som inte passade in. Lasse berättar följande om sin före detta arbetskamrat:

– Han var med i min första amerikanska film. Han var en charmig, generös, bullrig, socialt utåtriktad "naturkraft". En stor skådespelartalang med starka italienska rötter i sin person och sitt agerande. Han tog hand om mig väldigt väl. Som den utländske förstagångsregissör jag var i det stora landet tog han mig runt New York och visade mig caféer och nattlivet där, säger han till Aftonbladet. 

Aiello blev 86 år gammal. 

Hur kommer du att minnas Danny Aiello?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL