Daniel Radcliffe om att medverka i nya Harry Potter-serien: "De behöver inte mig"

Daniel Radcliffe säger nej till fler Harry Potter-filmer: "Inte intresserad"

Filmtopp
Uppdaterad 15 augusti 2023 kl. 16:08 | Publicerad 13 augusti 2023 kl. 17:08

Ger inte fansen det svar de vill ha

Många drömmer om att få se honom återvända till Hogwarts för nya äventyr, men så ser inte fallet ut att bli. Daniel Radcliffe säger nej till fler Harry Potter-filmer.

Det har nu gått mer än tjugo år sedan Harry Potter och de vises sten hade sin biopremiär och banade väg för en av filmvärldens mest älskade och framgångsrika filmserier någonsin. När HBO släppte Reunion-specialen Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts fick vi återse fronttrion Daniel RadcliffeEmma Watson och Rupert Grint på platsen där allting började. 

När världen fick se trion tillbaka med varandra ökade fansens vädjan om att få se dem tillbaka med nya Harry Potter-filmer. När den nya Harry Potter-serien görs ser det däremot ut att bli utan Radcliffe, som ner deras önskan om en comeback.

Daniel Radcliffe som "Weird Al" i ny trailer!
Daniel Radcliffe i "Weird: The The Al Yankovic Story". Foto: Roku.

Därför säger Daniel Radcliffe nej till fler Harry Potter-filmer

Harry Potter-stjärnan känner sig färdig med filmerna, och i en intervju med The New York Times förklarar han varför:

– Jag har nått en punkt där jag känner att jag kommit bra ur "Potter", och jag är väldigt nöjd med var jag är nu. Att gå tillbaka skulle vara en så enorm förändring i mitt liv, säger Daniel Radcliffe och fortsätter:

– Det här är inte svaret någon vill ha, men jag tror att jag kunde gå tillbaka och njuta av den (Reunion-specialen) eftersom Harry Potter inte längre är en del av min vardag.

Kan tänka sig att "göra en Star Wars"

Radcliffe fortsätter med att lämna dörren någorlunda på glänt för att kunna återvända till Hogwarts, men då långt senare i livet:

– Jag ska aldrig säga aldrig, men Star Wars-gänget tog ungefär 30, 40 år på sig innan de kom tillbaka. För mig har det bara gått 10. Det är inget jag är riktigt intresserad av just nu, säger han.

Sedan Harry Potter har Daniel Radcliffe gjort en mängd roliga roller. Bland hans mer uppmärksammade hittar vi skräckisen The Woman in Black, dramakomedin Swiss Army Man, actionkokaren Guns Akimbo, äventyrsfilmen The Lost City och i Weird: The The Al Yankovic Story för vilken han nominerats till sin första Emmy.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL