Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Daisy Ridley förväntade sig kritiken mot The Last Jedi

Daisy Ridley förväntade sig kritiken mot The Last Jedi

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
05 juli 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
05 juli 2019

"Jag blev inte överraskad."

Bild från Star Wars: The Last Jedi.
Foto: Disney.

Den nya filmtrilogins andra del, "The Last Jedi", hyllades av kritiker men fick mycket stryk av fansen. Nu öppnar Daisy Ridley upp sig om hatvågen på nätet efter att filmen hade premiär.

Efter Force Awakens bytte Disney regissör och manusförfattare från J.J. Abrams till Rian Johnson. Rockaden blev lyckad om du frågar de internationella kritikerna, men många fans gick hårt åt The Last Jedi. Nu kommenterar Daisy Ridley, som spelar trilogins nyckelroll Rey, kritiken filmen fick. Hon menar att hon inte blev ett dugg överraskad:

"Jag blev inte överraskad, nej... Alla kommer att ha en åsikt på nätet ändå, men jag tycker också att det är rättvist. Ifall folk håller något så oerhört kärt och tror sig veta hur det ska bli, är det deras rätt att känna sig svikna.", säger Ridley i en intervju med USA Today.

Hon tar också regissören Rian Johnson i försvar då han fått ta emot mest kritik:

"... slutligen är Rian Johnson en filmskapare, och ingen person kan på egen hand bestämma hur en film ska bli – men ja, yttrandefriheten finns."

Flera dedikerade fans har grävt djupt i vad som enligt dem gick snett med filmen, därav videor likt dessa:

På Filmtopps redaktion rådde det delade meningar där Axel Diedrichs gick hårt åt filmen och kallade den "ännu sämre än Force Awakens" medan Emil Rasmussen gav den ett passionerat försvarstal.

Nu är det snart två år sedan filmen hade premiär, men vad tycker du om "The Last Jedi"? Har den fått för mycket kritik eller är den en av franchisens svagare avsnitt?