Dags för gruppfinal för grupp två i Mästarnas Mästare

Dags för gruppfinal för grupp två i Mästarnas Mästare

09 april 2023 kl. 20:00

Fyra ska bli tre – sista slutspelsplatserna delas ut

I veckans avsnitt av “Mästarnas Mästare” på SVT har det blivit dags för gruppfinal för grupp två. Deltagarna gör upp i tre tävlingar, sprintduell, vattenhinderbana och slädbron. Två deltagare går direkt till slutspel och den tredje och sista som ska vidare avgörs i nattduellen – där en tvingas lämna.

OBS! Artikeln innehåller spoilers ur dagens (9 april) avsnitt av “Mästarnas Mästare”. 

Mästarnas Mästare 2023 Gruppfinal 2
Foto: SVT.

Överlägsen segrare

Avsnittet inleds med tävlingen sprintduell där det lottas vilken deltagare som möter vem. Det blir två omgångar med två dueller där deltagarna springer lika lång sträcka och snabbast ska få tag i ett rep. Jonna Adlerteg och Jens Byggmark vinner sina respektive dueller och ställs mot varandra i sista rundan, där Jonna vinner. 

– Du bara fortsätter att dominera, säger programledaren Micke Leijnegard till Jonna

Jonnas segertåg fortsätter i nästa tävling, vattenhinderbanan. Där ska deltagarna ta sig igenom ett antal hinder i vatten och sedan träffa tre kulor i tre mål. Jonna gör det snabbast som överlägsen segrare och tar i och med det sin fjärde vinst, med Jens som tvåa ännu en gång. 

Jonna, vilken talang hon är, på allting, säger Jens efter sin andraplats. 

I botten av tabellen kämpar Anders Holmertz och Andreas Bergwall mot varandra för att inte komma sist och slippa hamna i nattduell. 

Mästarnas Mästare 2023 tävling gruppfinal 2
Foto: SVT

Sista gruppspelstävlingen

I den sista tävlingen, slädbron, ska deltagarna dra en släde mot sig som väger 50 kg för Jonna och 70 kg för killarna. I släden finns pusselbitar som deltagarna ska bygga en bro av, och först över bron vinner. Jens är den enda som kan hota Jonna i toppen och eventuellt vinna immuniteten, i så fall måste han vinna medan Jonna behöver komma sist. Det blir spännande vid pusslandet, men Jens som drog släden snabbast får ändå ett övertag och vinner tävlingen. Jonna ligger länge sist, men lyckas ändå få klart pusslet och går i mål som trea. Hon och Jens hamnar på samma poäng, men då hon vunnit flest tävlingar blir hon immun och klar för slutspel. 

 – Det är jätteskönt att vara immun, jag är jätte- jätteglad att jag är vidare till slutspel, säger Jonna

Mästarnas Mästare gruppfinal 2 nattduell
Foto: SVT.

Nattduellen

Anders kommer sist i tabellen och hamnar i nattduell. 

– Jag är ju fyra, Andreas är trea, så då åker Andreas och jag och kör lite ikväll, säger Anders

Med det valet är även Jens klar för slutspel. I nattduellen blir det en jämn kamp där båda vinner en omgång var. I tredje omgången är det Anders som är kvickast och tar därmed den sista slutspelsplatsen. Andreas får lämna programmet och tävla vidare i Mästarkvalet om en chans att ta sig tillbaka in i tävlingen. 

– Det känns ju bra, lite smått chockerande, säger Anders om vinsten. 

I kommande avsnitt av “Mästarnas Mästare” på SVT återvänder de tre deltagarna som tog sig vidare från första gruppen och kampen om finalplatserna inleds, missa inte detta! 

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL