Då visas Ondskan på Way Out West – Gustaf Skarsgård återvänder i ny roll

Då visas Ondskan på Way Out West – Gustaf Skarsgård återvänder i ny roll

Filmtopp
31 juli 2023 kl. 17:00

Jan Guillous klassiker som TV-serie

På Way Out West premiärvisas "Ondskan", storsatsningen från TV4. Gustaf Skarsgård, som även medverkade i spelfilmen, återvänder till Jan Guillous värld, men denna gången i en annan roll.

Snart är det dags för Way Out West i Göteborg. Under festivalen, som främst är känd för sin musik, visas också flera filmer och TV-serier. Bland premiärerna återfinns den andra säsongen av Viaplays Threesome, SVT:s nya dramasatsning Taelgia, med bland andra Sara Shirpey, Netflix-serien Tore och TV4:s storsatsning Ondskan.

Den sistnämnda är en ny filmatisering av Jan Guillous, delvis självbiografiska, romanklassiker med samma namn från 1981. Mikael Håfström filmatiserade boken för tjugo år sedan med Andreas Wilson i huvudrollen som 16-årige Erik Ponti. Filmen, som skildrar Eriks tid på internatskolan Stjärnsberg, nominerades till en Oscar i kategorin Bästa utländska film och markerade startskottet på Håfströms internationella karriär.

Gustaf Skarsgård återvänder till Ondskans värld

I filmen från 2003 spelade Gustaf Skarsgård eleven Otto Silverhielm, Eriks sadistiske plågoande. Skarsgård fick ett fint mottagande för sin rollprestation, som nu har blivit klassisk. Nu skall Gustaf återvända till Ondskans värld, men denna gången i en annan roll. I TV-serien spelar han nämligen Åke Ponti, Eriks pappa.

Då visas Ondskan på Way Out West

För den som är sugen på att få ett smakprov på TV4:s storsatsning så visas Ondskan fredagen den 11 augusti klockan 13:00 på biograf Capitol, som ligger med nära anslutning till festivalområdet. Under visningen visas det första avsnittet, som är 44 minuter långt. Enligt festivalen kommer avsnittet att visas i sällskap av seriens skådespelare och kreatörer. Några konkreta namn skrivs däremot inte ut.

Utöver Gustaf Skarsgård medverkar även Isac Calmroth, Thea Sofie Loch Naess, Ruth Vega Fernandez, Jens Hultén, Alexander Gustavsson, Christian Fandango, Saga Sarkola och Simon Norrthon.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL