Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Då släpps My Brilliant Friend

Då släpps My Brilliant Friend

Eric Diedrichs | Nyhet
27 september 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
27 september 2018

"My Brilliant Friend" kommer till HBO Nordic den 19 november.

Två flickor står på en bakgård i Neapel.
Ludovica Nasti och Elisa Del Genio. Foto: HBO Nordic.

Dramaserien My Brilliant Friend, baserad på Elena Ferrantes första roman Min fantastiska väninna i hennes Neapelkvartett, får exklusiv premiär på HBO Nordic den 19 november med avsnitt ett och det andra avsnittet den 20 november. Sedan följer resterande avsnitt veckovis på måndagar och tisdagar.

Alla åtta avsnitt är regisserade av Saverio Constanzo och inspelade på italenska. Elena och Lila som unga flickor spelas av Elisa Del Genio och Ludovica Nasti, och som tonåringar av Margherita Mazzucco och Gaia Girace.

När hennes livs viktigaste vän verkar ha försvunnit utan ett spår börjar Elena Greco – nu en gammal kvinna som isolerat sig i sitt hus fyllt av böcker – skriva ner berättelsen om sig själv, och den om Lila. Hon berättar om deras vänskap som började i småskolan på 1950-talet. Deras historia utspelar sig i ett farligt och fascinerande Neapel och spänner över 60 år av deras liv. Elena vill försöka beskriva mysteriet som var Lila – hennes bästa vän och hennes värsta fiende.

My Brilliant Friend är producerad av HBO-RAI Fiction och TIMVISION. Producenter är Lorenzo Mieli och Mario Gianani för Wildside och av Domenico Procacci för Fandango, i samproduktion med Umedia. Alla avsnitt är regisserade av Saverio Costanzo. Historien är skapad av och manus är skrivet av Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci och Saverio Costanzo.

Är du sugen på att se "My Brilliant Friend"?