Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Då kommer sista säsongen av Game of Thrones

Då kommer sista säsongen av Game of Thrones

Sebastian Håkansson | Nyhet
04 januari 2018
Sebastian Håkansson | Nyhet
04 januari 2018

Vi får vänta länge på "Game of Thrones" säsong 8

Kit Harington som Jon Snow i Game of Thrones
Foto: HBO

HBO:s bjässe till dramaserie Game of Thrones är världens mest påkostade serie och att spela in den kommer att ta tid. Speciellt den sista säsongen, som utlovats att erbjuda de hungriga fansen extra allt. Game of Thrones säsong 8 kommer ut 2019. Men när på året vet vi inte. 

HBO går ut på sin officiella hemsida och bekräftar att säsongen kommer ut 2019 och att den ska bestå av sex avsnitt. De bekräftar även att David Benioff & D.B. Weiss, David Nutter och Miguel Sapochnik blir säsongens trogna regissörer. På manusförfattar-fronten finner vi David Benioff & D.B. Weiss, Bryan Cogman och Dave Hill. De två förstnämnda är även series skapare, så det är kanske inte så lustigt att de vill vara huvudpersoner bakom kameran när svärdet ska sättas i stenen.

De (inte så ynka) sex avsnitten säsongen kommer att bestå av må innebära det lägsta antalet avsnitt under en säsong hittills, men det snackas om att dess två sista avsnitt kommer att vara rekordlånga. Och att de eventuellt kommer att gå upp på bio. Detta är högst möjligt: vi får inte glömma bort seriens storhet. På den gigantiska filmsajten Rotten Tomatoes blev serien rankad som den bästa på 20 år. 

När serien väl har premiär under 2019 är inte annonserat, men när infon kommer till oss blir du informerad. Ser du fram emot "Game of Thrones" säsong 8?