Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Då kommer Sagan om Ringen-serien att utspelas

Då kommer Sagan om Ringen-serien att utspelas

Eric Diedrichs | Nyhet
08 mars 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
08 mars 2019

Förbered dig på att göra en djupdykning i Midgårds historia.

Poster till Sagan om konungens återkomst (2003). Den tredje delen i filmserien om "Sagan om Ringen"
Sagan om konungens återkomst (2003). Foto: New Line Cinema

Förra året blev det klart att Amazon ska göra en serie baserad på J.R.R. Tolkiens sagor. Nu avslöjar bolaget att de kommer att backa bandet rejält i sin gigantiska satsning.

Sagan om Ringen-filmerna är tveklöst en av historiens mest lyckade och framgångsrika filmatiseringar av ett litterärt verk. Att fans världen över jublade av glädje när Amazon meddelade att de skulle göra en serie baserad på författaren J.R.R. Tolkiens fantastiska sagovärld förvånade nog ingen.

När beskedet sedan kom om att serien ska bli den mest påkostade någonsin och inte vara en nyinspelning av filmerna, började även de mer skeptiskt lagda bli nyfikna. Amazon planerar nämligen att lägga en miljard dollar på kalaset och än så länge är fem säsonger planerade.

Sagan om ringen-seriens förhållande till filmerna

Seriens upphovsmän har än så länge varit väldigt hemlighetsfulla om när serien kommer att utspela sig i Tolkiens kronologi. Det har tidigare cirkulerat rykten om att, åtminstone någon säsong, kommer att följa Aragons liv som ung, men det kommer nog att dröja i så fall.

På seriens officiella Twitter-konto har seriens skapare försett sina följare med ledtrådar genom att långsamt uppdatera en interaktiv karta över Midgård. Nyligen blev det klart att serien kommer att ta avstamp långt innan filmerna äger rum.

I en ny Tweet skriver de nämligen "Välkommen till den andra tidsåldern," och som alla fans vet utspelas filmerna under den tredje tidsåldern och kort i den fjärde, efter att ringen har blivit förstörd.

I samma inlägg länkade de också till en enorm karta över Midgård där vi hittar ännu en ledtråd. I det vänstra hörnet ligger nämligen ön Númenor, som i Sagan om ringen-trilogin har varit förintat i tusentals år.

Den andra tidsåldern i Sagan om ringen

Den andra tidsåldern sträcker sig över 3 000 år och slutar med Saurons första fall, som vi får berättad för oss i prologen till Peter Jacksons trilogi där Isildur hugger av ringen från den onda trollkarlens hand. Så Amazons serie skulle kunna följa Saurons väg till makten, och när människor och alver enas tillsammans i "Den sista alliansen", skapandet av maktens ringar och förstörelsen av Númenor.

Vi kommer att uppdatera dig så fort vi vet mer om Sagan om ringen-serien, så håll utkik på Filmtopp.se!