Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Då kommer Insidious 5

Då kommer Insidious 5

Kristian Andersson | Nyhet
19 november 2019
Kristian Andersson | Nyhet
19 november 2019

James Wan tillbaka när vi får se mer av den långt gångna skräckfilmsserien.

Insidious-filmerna har fått blandat mottagande, men en sak samtliga filmer har gemensamt är att de genererat bra med pengar. En femte film är på gång och har amerikansk premiär 5 maj 2020.

Insidious-filmerna har hittills släppts mellan åren 2010-2018 och ingen mindre än skräckfilmsmogulen James Wan (Saw, Conjuring) startade upp franchisen; han ligger bakom de första två filmerna. Den tredje delen regisserades av Leigh Whannell och i den fick vi bland annat följa spökjägaren Elise Rainier.

Den fjärde filmen Insidious: The Last Key hade sin premiär tidigt detta året. I den följer vi Elises uppväxt och de läskiga händelser som format henne till den hon är idag. Den femte filmen Insidious: The Dark Realm som är på gång uppges vara en lågbudgetfilm – med Wan tillbaka bakom kameran. Som sina föregångare, handlar den om en demonisk varelse som har målet att försätta världen i kaos.

"Insidious: The Dark Realm" har premiär i USA 5 maj 2020. Ifall filmen kommer att visas på biografer i Sverige återstår att se. 

Tittar vi på vad de tidigare filmerna genererat för pengar, så  är väldigt billiga att göra och nästan alltid genererat en vinst över 100 miljoner dollar.

1.Inkomst: 97 miljoner, kostnad: 1,5 miljoner, betyg IMDb: 6,8

2. Inkomst: 161 miljoner, kostnad: 5 miljoner, betyg IMDb: 6,6

3. Inkomst: 112 miljoner, Kostnad: 10 miljoner, betyg IMDb: 6,1

4. Inkomst: 167 miljoner, kostnad: 10 miljoner, betyg IMDb: 6,7

Ser du fram emot "Insidious 5"? Läs också vår ranking av de bästa filmerna i Conjuring universumet!