Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Då kommer Gråzon – En svensk thrillerserie om terrorbrott

Då kommer Gråzon – En svensk thrillerserie om terrorbrott

Eric Diedrichs | Nyhet
25 januari 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
25 januari 2018

I C Mores nya originalserie "Gråzon" hotas Skandinavien av en terrorattack.

En kvinna kollar in i kameran i Gråzon.
Foto: C More

Nu har C More släppt ny information om sin kommande originalserie "Gråzon". En thrillerserie i tio avsnitt om ett planerat terrordåd i Skandinavien. "Gråzon" har premiär den 22 februari 2018.

Vad händer när Skandinavien hotas av en terrorattack? Och konsekvenserna av en kvinnas beslut kan avgöra allas öde? Dessa frågor ställer sig C More i ett pressmeddelande om deras nya originalserie Gråzon. Vi kunde redan i somras rapportera om C Mores nya thrillerserie, som ska bestå av 10 avsnitt.

C More beskriver handlingen:

När en flyktig bekant från det förflutna dyker upp i drönaringenjören Victorias liv på nytt utvecklar sig situationen snabbt till en kamp mot klockan där liv och död står på spel. Gisslantagen i sitt eget hem i Köpenhamn tvingas hon lämna ut hemligstämplad information för att rädda sitt eget och sin sons liv. Kidnapparen Iyads agenda är förödande och Skandinavien är måltavlan.

Bakom ett dolt fack i en lastbil från Danmark görs en skrämmande upptäckt i Göteborgs hamn. En skarpladdad missil med sprängkraft att skaka en hel kontinent. Men, ytterligare en missil är fortfarande försvunnen. Säpo-agenten Eva (Tova Magnusson) och Jesper från danska PET bildar en antiterrorism-enhet med inte helt konventionella arbetsmetoder och en intensiv jakt tar sin början. Uppdraget är tydligt: Förhindra ett terrorattentat mot Skandinavien. Victorias och Evas öden sammanflätas i en gråzon där moral och ansvar sätts på spel. Kommer de tillsammans lyckas avstyra attacken innan det är för sent?

– Jag är precis som Eva passionerad i mitt arbete och kände direkt att det här var en roll för mig. Hennes livsval och känslomässiga logik gjorde mig väldigt nyfiken. Gråzon handlar om att alla människor har olika bevekelsegrunder och jag tror att det blir en spännande och intressant historia som visar det komplexa i att vara människa, säger Tova Magnusson.

Gråzon är en svensk/dansk dramathriller inspelad i Sverige, Danmark och Tyskland som kretsar kring mänskliga drivkrafter: Sorg, ilska, kärlek, rättvisa och hämnd. Men frågan är om saker och ting verkligen är så svart eller vitt som vid första anblicken?

I huvudrollerna syns Tova Magnusson, en av Sveriges mest respekterade skådespelare och regissörer, Birgitte Hjort Sørensen som tidigare har setts i Hollywoodfilmen Pitch Perfect och danska dramaserien Borgen samt Ardalan Esmaili från prisbelönta The Charmer. I övriga svenska roller syns bland andra Karin Franz Körlöf från Vår tid är nu och Johan Rabaeus. Läs vår artikel om nya kommande serier för att hålla dig uppdaterad om vad som händer på seriefronten.

Gråzon har premiär på C More den 22 februari, kommer du att se den?