Då kommer Furiosa – Mad Max-filmens världspremiär ser ut att ha spikats

Då kommer Furiosa – Mad Max-filmens världspremiär ser ut att ha spikats

Emil Oscar Rasmussen
05 oktober 2023 kl. 13:10

Franska rivieran öppnar armarna för Furiosa?

Vi har äntligen fått en ny uppdatering om rapporterat färdiginspelade "Furiousa", den George Miller-regisserade prequel-filmen till "Mad Max: Fury Road" (2015). Den kommande filmen med Anya Taylor-Joy i huvudrollen ser ut att ha spikat ett fönster för sin världspremiär.

George Millers "Mad Max: Fury Road" blev en dundersuccé och älskades av såväl publiken som kritiker, och den kammade dessutom hem hela sex stycken Oscarsstatyetter.

Det blev snabbt uppenbart att vi inte hade sett det sista av Millers tolkning av Mad Max-universumet och de senaste åren har det jobbats flitigt på Furiosa – en prequel med titelkaraktären i fokus. I Fury Road spelades rollen av Charlize Theron, och den yngre versionen av henne i Furiosa spelas av Anya Taylor-Joy. Andra skådespelare som bekräftats för filmen inkluderar Chris Hemsworth och Tom Burke.

Den huvudsakliga inspelningen av Furiosa rapporterades ha avslutats i oktober förra året, och nu ser det äntligen ut som om saker och ting gällande filmens premiär börjar röra på sig på allvar.

Foto: Twentieth Century Fox.

Furiosa ryktas få sin världspremiär på filmfestivalen i Cannes

Obekräftade uppgifter menar att Mad Max-rullen Furiosa siktar på en världspremiär under Cannes filmfestival 2024. Det är journalisten Jordan Ruimy som menar att Warner Bros. hoppas på en världspremiär under den prestigefyllda filmfestivalen, och ser ut att de ser ut att få sin vilja igenom.

Ruimy menar att nyheten kommer från en källa som redan i oktober förra året avslöjade att filmer av Wes Anderson, Nuri Bilge Ceylan och Ken Loach skulle finnas med på den senaste festivalen, och året innan det ska källan ha gjort samma sak med Ruben Östlunds Triangle of Sadness samt Park Chan-wooks Decision to Leave.

Det är med andra ord ett rykte vi har att göra med, men det verkar knappast vara taget ur intet, och det är knappast heller något galet rykte med tanke på var filmen befinner sig i sin produktionsfas. 

Filmtopp uppdaterar dig med ny information om "Furiosa" så fort vi vet mer.

NÄSTA ARTIKEL