Regissören bakom Crazy Rich Asians gör film om Play Doh

Crazy Rich Asians 2 blir äntligen av – då börjar inspelningen

Emil Oscar Rasmussen
06 april 2024 kl. 15:04

Stjärnorna Constance Wu och Henry Golding sägs återväna

Efter flera års väntan ser "Crazy Rich Asians 2" till slut ut att bli av. Enligt uppgifter börjar inspelningen nästa år, och flera av den första filmens storstjärnor förväntas återvända.

Den romantiska dramakomedin Crazy Rich Asians blev en av de största framgångssagorna år 2018. Filmen håvade in pengar och fick snabbt fans över hela världen. Mer eller mindre sedan succén har en uppföljare varit på tal.

Crazy Rich Asians 2 har rapporterats vara på väg flera gånger om de senaste åren, för att sedan falla i glömska, innan en ny uppdatering fått cykeln att börja om på nytt igen. Manusförfattare har kommit och gått, och projektet har mer och mer känts vara av typen som fastnar i Hollywoods "development hell", för att till slut skrotas helt och hållet. Det ser dock ut som om det faktiskt blir ett lyckligare slut i det här fallet.

De senaste dagarna har det börjat sippra ut nyheter om att inspelningen inte är alltför långt borta och att de två storstjärnorna Constance Wu och Henry Goldning kommer att återvända i sina roller.

Crazy Rich Asians 2 blir äntligen av – då börjar inspelningen
Constance Wu och Awkwafina i "Crazy Rich Asians" (2018). Foto: Warner Bros.

Crazy Rich Asians 2-inspelningen börjar tidigt 2025

Under veckan tillkännagavs uppgifter om att inspelningsstarten för Crazy Rich Asians 2 förväntas inledas någon gång i början av 2025, enligt Production Weekly, vilket The Cinemaholic var först med att rapportera.

Uppföljaren skrivs av Amy Wang (The Brothers Sun, From Scratch), som tar över uppdraget efter Adele Lim och Peter Chiarelli. Lim och Chiarelli var manusförfattare för den första filmen och var först tilltänkta för uppdraget även för uppföljaren, innan de valde att hoppa av projektet.

Handlingen sägs vara en adaption av boken China Rich Girlfriend, som är den andra boken i Kevin Kwans trilogi som den första filmen är baserad på.

Inspelningen rapporteras huvudsakligen ske i Singapore och Malaysia.

Flera stjärnor återvänder – samt regissören

Tillsammans med beskedet om inspelningsstarten framgår det också att flera av den första filmens största stjärnor förväntas medverka även i uppföljaren. Utöver redan nämnda Wu och Goldning, ryktas även namn som Awkwafina, Michelle Yeoh och Gemma Chan m.fl. vara aktuella för en återkomst.

Även regissören för den första filmen, Jon M. Chu, sägs sätta sig i registolen igen även för uppföljaren.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt i filmvärlden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL