Skarsgårdfamiljens film stoppas av coronaviruset

Skarsgårdfamiljens film stoppas av coronaviruset

Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 14:07 | Publicerad 18 februari 2020 kl. 12:02
ANNONS
ANNONS

Projektet på paus.

Stellan Skarsgård och sonen Gustaf skulle skådespela utefter ett manus skrivit av hustrun Megan. Men på grund av coronaviruset stoppas nu projektet som inte hann kicka igång sin inspelning.

Stellan Skarsgård i "Chernobyl". Foto: HBO.

Flera av medlemmarna i familjen Skarsgård skulle göra film tillsammans. Projektet, som var en kinesisk sam–produktion, läggs nu ner på grund coronaviruset. Biljettförsäljningen i Kina har de senaste månaderna störtdykt, och därmed har deras produktionsbolag mindre pengar att röra sig med. 

Stellan Skarsgård berättar för svensk media att projektet kan komma att tas upp igen: 

– Det är möjligt, om det kommer finansiering. Men det får framtiden utvisa.

Skarsgård berättar också att detta snedsteget påverkar regissören Ran Huang avsevärt eftersom han jobbat på projektet i över sex år. 

Huvudrollen i filmen skulle Gustaf ha och en mindre roll skulle spelas av pappa Stellan. Hans fru Megan Everett Skarsgård har knåpat ihop ett manus tillsammans med Huang. Det var först tänkt att filmen skulle påbörja sin inspelning i början av nästa vecka i Finland.

Stellan Skarsgård blev nyligen belönad med en Golden Globe och en Emmy för sin insats i HBO-serien "Chernobyl". 2019 vann den andra sonen Alexander för sin insats i "Big Little Lies". 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL