Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Corona sätter käppar i hjulet för Michael Bays pandemifilm

Corona sätter käppar i hjulet för Michael Bays pandemifilm

Kristian Andersson | Nyhet
05 juli 2020
Kristian Andersson | Nyhet
05 juli 2020

SAG-AFTRA stoppar "Songbird" för säkerhetsbrister.

Michael Bays kommande pandemifilm "Songbird" handlar om L.A. under lockdown. I en av rollerna ser vi Peter Stormare. Nu sätter skådespelar facket SAG-AFTRA stopp för filmen på grund av säkerhetsbrister.

Facket SAG-AFTRA sätter stopp för Songbird eftersom de inte kan garantera att arbetsplatsen är helt säker med tanke på COVID-19. En av skådespelarna som förbjuds jobba på filmen är Peter Stormare.

Hela stoppet uppges dock kunna lösas ganska enkelt, om producenterna bakom filmen fyller i rätt pappersarbete enligt överenskommelse med SAG-AFTRA.

En representant från SAG-AFTRA berättar för Deadline,

– Producenterna bakom filmen Songbird har inte varit transparenta nog med vad det gäller säkerheten bakom filmprojektet och alla dess säkerhetsprotokoll, vilket är något vi tycker är mycket allvarligt.

Filmtopp har pratat med Peter Stormare som säger följande om filmen:

– Det är en helt unik actionfilm där vi får kameror och green screens hemskickade så att vi kan filma oss själva, medan vi hör regissören över telefon. Hur fan man ska kunna göra action så här vet jag inte, men vi får se. Jag litar på Michael Bay, som är en av producenterna. Han har gett mig en väldigt bra roll med.

I Songbird medverkar skådespelare som Peter Stormare, Demi Moore, Paul Walter Hauser och Craig Robinson. Filmen produceras av Michael Bay och regisseras av Adam Mason, som tidigare regisserat filer som Blood River, The Devils Chair och Broken.

"Songbird" beskrivs som en thriller i L.A. under lockdown. Än så länge har vi ingen aning när premiären kommer att ske.

Scrolla vidare för mer läsning!