Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Coppola återvänder med sitt drömprojekt

Coppola återvänder med sitt drömprojekt

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
01 september 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
01 september 2021

Mästaren Coppola gör drömprojektet Megalopolis tillsammans med storstjärnorna.

Mästerregissören Francis Ford Coppola ligger bakom några av filmhistoriens främsta titlar. Med filmer som "Gudfadern"-trilogin och "Apocalypse Now" på sitt CV har han en karriär som saknar motstycke. Snart återvänder giganten med ännu en ny storsatsning.

De senaste åren har det blivit allt färre uppdrag i regissörsstolen för 82-årige Francis Ford Coppola, men det har länge (i årtionden!) viskats om att han vill göra verklighet av drömprojektet Megalopolis. Drömmen ser nu ut att materialiseras då Coppola väljer att öppna den egna plånboken för att sätta projektet i rullning.

Enligt Deadline är Coppola nämligen beredd att själv finansiera en stor del av kostnaden som beräknas uppgå till 100–120 miljoner dollar – pengar som han delvis frigjort genom försäljningen av delar av hans vinimperium.

Projektet har som sagt varit på tapeten i årtionden, men allt från tidigare problem med finansiering till terrordåden den 11 september 2001 har satt käppar i hjulen för Coppolas dröm. Till Deadline säger Coppola att han fortfarande är samma person som för 20 och 40 år sedan, och att han vill få fart på projektet nästa år.

– Jag är fast besluten om att göra den här filmen, jag vill spela in den under hösten 2022, säger Coppola till den amerikanska tidningen.

LÄS OCKSÅ: Recension: Apocalypse Now: Final Cut (2019)

I samtal med stjärnorna.

Det finns fler där ute som är investerade i att få Megalopolis producerad, utöver Coppola. Det syns inte minst på de många storstjärnor som visat sitt intresse för filmen och för samtal med regissören om att få vara en del av rollbesättningen.

Även om inget tycks vara hugget i sten ännu rapporterar Deadline att det förs samtal med bland andra Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett och Jon Voight. Coppolla hoppas utöver det på att få med även Zendaya, Michelle Pfeiffer, Jessica Lange och James Caan i filmen.

Handlingen i "Megalopolis" är enligt rapporterna tänkta att kretsa kring en arkitekt som vill återuppbygga New York i en utopisk tappning efter en katastrof. Den episka filmen ska utspela sig i en modern värld, men hämtar inspiration från den Romerska antiken och dess politiska och konspiratoriska klimat.

LÄS OCKSÅ: Krönika: Det här med gubbar som gnäller på superhjältefilmer

NÄSTA ARTIKEL