Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Comedy Queen

Comedy Queen får biopremiär till sportlovet – se trailern!

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 december 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 december 2021

Regisseras av Sanna Lenken

Comedy Queen berättar med värme och humor om Sasha som, efter att ha förlorat sin mamma, vill bli en comedy queen för att få sin pappa att skratta igen.

Sanna Lenken ligger bakom produktioner som Tunna blå linjen, Thunder in My Heart och Min lilla syster, snart får hennes nya film Comedy Queen biopremiär över hela landet. Filmen berättar med värme och humor om Sasha som, efter att ha förlorat sin mamma, vill bli en comedy queen för att få sin pappa att skratta igen.

– Efter inspelningen av första säsongen av Tunna blå linjen, som var en enorm produktion, tänkte jag att mitt nästa projekt skulle bli en enkel match i jämförelse. Men det visade sig att Comedy Queen är det svåraste jag gjort. En produktion med barn, djur och pandemi! Sigrid och Oscar skapade magi och berörde mig oerhört djupt med sitt skådespel. Jag tror och hoppas att många biobesökare kommer gripas tag av den här historien och att de som redan är fans av boken kommer bli nöjda", säger Sanna Lenken.

En som redan är nöjd är Jenny Jägerfeld som skrivit originalhistorien om Sasha, den prisade romanen Comedy Queen.

– Det har blivit en svinbra film! Jag är superimponerad av regi, skådespelare, foto, musik – allt!, säger författaren.

Huvudrollen Sasha spelas av Sigrid Johnson, även aktuell i filmatiseringen av Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton och som vi tidigare sett i bland annat julkalendern Tusen år till julafton och hyllade sketcher i Melodifestivalen. Sashas pappa Abbe spelas av Oscar Töringe, som fick ett stort genombrott i våras som Magnus i Tunna blå linjen på SVT, och i rollen som Sashas bästis Märta ser vi långfilmsdebutanten Ellen Taure.

Inspelningen av Comedy Queen ägde rum i Göteborg och Stockholm i maj-juni 2021.

NÄSTA ARTIKEL