Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Colin Firth och Julie Walters gör film av Den hemliga trädgården

Colin Firth och Julie Walters gör film av Den hemliga trädgården

David Lindahl | Nyhet
30 april 2018
David Lindahl | Nyhet
30 april 2018

Duon ska spela i filmatiseringen av barnboken Den hemliga trädgården.

Frances Hodgson Burnetts barnbok Den hemliga trädgården ska bli film och Colin Firth tillsammans med Julie Walters ska ha framträdande roller.

Under 2013 fördes det enligt Empire Online diskussioner om att Guillermo del Toro skulle producera en film av Frances Hodgson Burnetts barnbok Den hemliga trädgården. I stället för Storbritannien skulle den historien utspela sig i södra USA.

Sedan dess har det varit tyst kring produktionen och nu rapporteras det att projektet har tagit en helt ny riktning. Paddington-teamet från StudioCanal och Harry Potter-producenten David Heymans produktionsbolag Heyday Films, har i stället tagit sig an utmaningen med Julie Walters och Colin Firth i huvudrollerna.

Jack Thorne har skrivit manuset och platsen blir som i boken Storbritannien i stället för USA. Historien utspelar sig år 1947 efter andra världskrigets slut och handlar om den bortskämda och ohyfsade 10-åriga flickan Mary Lennox. Hon lever ett förmöget liv i Indien men när hela hennes familj dör i Kolera skickas hon till sin farbror Archibald Craven i Yorkshire. En dag hittar hon en nyckel till trädgården som har lämnats låst och orörd sedan hennes farbrors frus död.

Colin Firth ska spela Archibald Craven och Julie Walters hushållerskan Mrs. Medlock. Marc Munden ska regissera och inspelningarna väntas påbörjas denna veckan.

Uppföljaren till Mamma Mia! kommer i sommar och Colin Firth ska återigen sjunga ABBA.

Vad tror du om Julie Walters och Colin Firth i ett nytt barnäventyr?