Coenbröderna skriver manus till Dark Web

Coenbröderna skriver manus till Dark Web

Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 13:07 | Publicerad 17 oktober 2016 kl. 12:10

Enligt  the Hollywood Reporter ryktas det att bröderna Ethan och Joel Coen kommer att skriva filmmanus till en kommande thriller vid namn Dark Web. Filmen var tidigare titulerad som the Silk Road och handlar om hur idealisten Ross William Ulbricht byggde upp en svart marknad online och blev en mordisk kingpin på vägen.

LÄS OCKSÅ: 2000-talets 3 mest minnesvärda mordutredningar

Brottsförfattaren Dennis Lehane gjorde ett första försök på ett manus år 2013 och projektet har sedan dess hoppat mellan olika studios och producenter. Det är fortfarande oklart vem som kommer att regissera, men med de framgångsrika Coenbröderna bakom manuset kommer intresset för projektet utan tvekan att öka. Projektet ligger just nu hos 20th Century Fox.

LÄS OCKSÅ: Spaniens 3 bästa thrillers

Dark Web är alltså baserat på en sann historia. Berättelsen kommer att följa Ulbrichts liv och hans skapelse av den svarta online-marknaden ”The Silk Road”. För de som inte vet var the Silk Road den första svarta marknaden online, tillgänglig endast under en svåråtkomlig del av internet även kallat ”the dark web” (där filmen hämtat sin titel). The dark web finns under det publika allmänna internet men det krävs speciella programvaror, konfigurationer och tillstånd för ingång. Väl där kunde användare anonymt handla allt från vapen till droger, pornografi och kroppsdelar.

Vem hoppas du anlsuter sig till Coenbröderna för att regissera denna intressanta internetthriller?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL