Köttmiddag i Robinson 2023

Oskar Hammarstedts kollaps i livsviktiga Robinson-tävlingen

  • C More
Uppdaterad 25 maj 2023 kl. 12:05 | Publicerad 23 maj 2023 kl. 15:05

Favoriten illa ute i den andra Finalkampen

Finalveckan fortsätter med sin andra kamp. Det blir en kollaps för Oskar Hammarstedt som på förhand känner sig högst manad inför uppgiften men halkar långt efter de andra inför avgörandet.

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller händelser ur dagens (23 maj) avsnitt ur "Robinson" 2023. Läs EJ vidare om du ännu inte sett det.

Deltagarna beger sig tillbaka till lägret efter den första Finalkampen. På stranden blir de glatt överraskade av en låda full med mat och dricka. Alla börjar genast arbeta för att få ihop en eld och rena kökredskap. Det ska bli grillkväll med riktiga köttbitar och öl. Att slippa äta kokos för kvällen gör att vissa deltagare byter diet helt.

– De där köttbitarna ser ut som i tecknad film, dem man kastar till hundarna, de ser ju helt magiska ut. Jag är ju rätt mycket vegetarian men idag skiter jag fan i det, säger Sanna Strand om festmåltiden.

Oskar Hammarstedts kollaps i livsviktiga Robinson-tävlingen
Foto: TV4.

Efter den gudomliga köttfesten får deltagarna ett brev. Det är dags för den andra Finalkampen. Denna tävling går ut på att bygga en stege upp till ett fat. Efter att ha byggt steget ska de göra upp en eld och brinna igenom ett rep som sedan ger dem en fackla. Facklan tar de för att tända upp fatet ovanför stegen. Reglerna är detsamma, första plats får flest poäng och den som kommer sist åker ut ur Robinson 2023.

Oskar Hammarstedts kollaps i livsviktiga Robinson-tävlingen
Foto: TV4.

Oskar Hammarstedt kollapsar i den livsviktiga Robinson-tävlingen

För att försöka att göra det enklare för sig börjar Oskar Hammarstedt med att sortera pinnarna till stegen, men detta gör att han ligger långt efter när de andra har börjat bygga sin stege. Och trots sorteringen hittar han aldrig riktigt den rätta pinnen som ska in först. En kollaps, som innebär att han fortfarande bygger sin stege när de andra börjar få igång elden. 

Före detta gränsländarna Elin Ambrosiani och Amanda tar första, respektive andra plats och de hösta poängen. Oskar ligger fortfarande efter medan en efter en eldar upp sitt fat. Till slut står han själv tillsammans med Sophie Sörkvist vilket betyder att en av de två kommer att behöva lämna Robinson 2023 i nästa avsnitt.

Du följer “Robinson” 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL