Tungt när deltagare lämnar Robinson – på grund av medicinska skäl

Tungt när deltagare lämnar Robinson – på grund av medicinska skäl

  • C More
Uppdaterad 03 maj 2023 kl. 05:05 | Publicerad 02 maj 2023 kl. 20:05

Rätten att rösta i Örådet försvinner tillsammans med en deltagare

I följd av sammanslagningen införs nya regler i "Robinson" 2023. Deltagarna har nu inte garanterat rätten att rösta i Öråd förutom lagkaptenen. Och en deltagare blir tvungen att lämna programmet.

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller händelser ur dagens (1 maj) avsnitt av "Robinson" 2023. Läs ej vidare om du ännu inte sett det.

Deltagarna anländer till sin nya strand efter sammanslagningen. För att bygga upp lägret och skaffa mat måste de arbeta tillsammans men spelet blir mer och mer individuellt. Vissa har format pakter medan andra nu försöker komma in i en. Erik Wahrolén har fattat beslutet att satsa mer på det sociala spelet då han som en stark spelare nu har en måltavla på sig.

– Jag har förstått att jag inte kommer att kunna komma vidare om jag inte spelar spelet också, säger Erik.

Tungt när deltagare lämnar Robinson – på grund av medicinska skäl
Foto: TV4.

När lägret får sitt första brev ändras reglerna i spelet. Alla kommer inte att ha rätten att lägga en röst i Örådet längre. Från och med nu kommer bara lagkaptenen att ha en garanterad röst, vilket för närvarande är Caroline Persson. Brevet säger också att fyra personer kommer att behövas väljas ut för att inte ha rösträtt.

Lagkaptenen väljer en person och den personen väljer en annan och så vidare. De fyra utan rösträtt blev Erik Wahrolén, Marcus Edensky, Christopher Da Silva och Alva Trané. Två personer kommer dock att kunna vinna tillbaka rösträtten senare.

Tungt när deltagare lämnar Robinson – på grund av medicinska skäl
Alva Trané. Foto: TV4.

Alva Trané lämnar Robinson 2023 – på grund av medicinska skäl

Innan dagen är slut kallar Alva Trané till samling i lägret, då hon har tråkiga nyheter att dela med sig av. På grund av medicinska skäl tvingas hon att lämna Robinson. Alva har under en tid i programmet kämpat med sin hälsa och läkare gav beslutet att hon måste avsluta sin tid på ön. 

Ett tag senare får deltagarna en ny överraskning när ännu ett brev anländer till ön. Eftersom att Alva var en av de som blev utan rösträtt behöver en ny person väljas ut. Det blir Sanna Strand som blir den fjärde personen som måste kämpa för att få en rösträtt i nästa Öråd.

Du följer “Robinson” 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL