Tidernas duell i Robinson – när lagkaptenen åker ut

Tidernas duell i Robinson – när lagkaptenen åker ut

  • C More
Uppdaterad 02 maj 2023 kl. 08:05 | Publicerad 30 april 2023 kl. 07:04

Avsnittet innan sammanslagningen bjuder på extra allt

Lag Syd reder ut sabotaget och förräderiet i den förra utmaningen. Det sista Örådet innan sammanslagningen utgörs av en tidernas kanske mest nervkittlande duell mellan två deltagare.

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller spoilers från dagens (30 april) avsnitt av "Robinson" 2023. Läs inte vidare om du ej sett det.

Efter den senaste ödeskampen där Dennis Johansson släppte bomben att Lag Syd avsiktligt förlorade är Amanda Eliasson, Erik Wahrolén och Markus Edensky i chock som de enda medlemmarna omedvetna om planen. Erik och Amanda tar det hårdast då de litade på sitt lag och känner sig sårade att laget främst förlorade för att kunna rösta ut en av de två.

Tidernas duell i Robinson – när lagkaptenen åker ut
Amanda och Erik. Foto: TV4.

Amanda Eliasson ute ur Robinson 2023

Efter att laget har fått förklara sig själva tar paret avstånd ett tag för att tala ut. När de kommer tillbaka uppger Amanda att hon har bestämt sig för att åka, vilket är vad resten av laget ville. Men de känner sig inte lika stolta över förlusten nu. 

– Det kändes mer än vad jag trodde att det skulle kännas, säger Christopher Da Silva efter att Amanda har lämnat lägret.

Till Filmtopp säger Amanda Eliasson följande om att åka ut på sättet som hon gjorde: 

– Det kändes för jävligt rent ut sagt. Hur allting skedde kändes som backstabbing 2.0. När vi är tillbaka på stranden så sitter jag bara och tänker “hatar de här personerna mig? Vad har jag gjort för att det ska bli så?" De sitter i grupp och berättar för mig hur värdelös person jag är. De klagade till och med på hur jag hejade. Det här är inte värt 500 000 kronor. Fuck you guys, I’m out.

Erik förlorar tävlingslusten efter att Amanda lämnat Robinson 2023 men efter ett motiverande snack med Christopher får han den tillbaka och vinner immunitetstävlingen inför kvällens Öråd.

Tidernas duell i Robinson – när lagkaptenen åker ut
Foto: TV4.

Örådet avgörs med tidernas duell – Dennis ute ur Robinson 2023

Kvällens Öråd är det sista innan sammanslagningen och båda lagen samlas på plats för att rösta ut en deltagare. Erik, som var det första valet för Lag Syd att rösta ut, behåller sin immunitet. Båda lagen vill rösta ut en stark spelare innan sammanslagningen och det blir då Markus som röstas ut. Men han får chansen att duellera sig tillbaka in i Robinson där och då och väljer Dennis som motståndare.

Duellen som består av att balansera en kula på en träplatta de håller upp blir bokstavligen tidernas duell i Robinson 2023. De båda deltagarna lyckas stå och balansera sin kula i över en timme. Men nerverna sviker Dennis som tappar kulan först och därmed måste lämna Robinson. Nu väntar sammanslagningen för resterande deltagare.

Du följer “Robinson” 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL