Marcus Samuelsson kliver in som jury i Mästerkocken VIP

Sveriges mästerkock VIP säsong 4 – detta vet vi

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad 26 mars 2024 kl. 09:20 | Publicerad 31 maj 2023 kl. 08:00

Kommer fler kändisar få visa upp sina talanger i köket?

Kändisupplagan av populära "Sveriges mästerkock" har gått i mål med ännu en säsong, och med det tar vi en titt på chanserna för en säsong 4 av "Sveriges mästerkock VIP" 2024.

UPPDATERING 2024-03-26: Sveriges mästerkock VIP 2024 bekräftad – här är alla deltagare!

I "Sveriges mästerkock VIP" tävlar ett gäng svenska kändisar om vem av dem som har störst talang i köket. Programmet har sänts i tre säsonger vid sidan om Sveriges mästerkock och tidigare vinnare är Eric Gadd (säsong 1) och Jesper Blomqvist (säsong 2).

Under Sveriges mästerkock VIP säsong 3 har vi fått se de åtta kändisarna Carin da Silva, Simon Sköld, Mons Kallentoft, Gladys del Pilar, Lars "Lasseman" Larsson, Ann Wilson, Emma Green och Filip Dikmen sätta sina matlagningskunskaper på prov, och det är de två förstnämnda av dem som tog sig hela vägen till final.

De tävlande har i år bedömts av en jury bestående av Mischa Billing, Tom Sjöstedt och Marcus Samuelsson. Tidigare har även Leif Mannerström och Markus Aujalay varit med i juryn. I årets har vinnaren tilldelats 100 000 kronor att skänka till valfri välgörenhetsorganisation.

Sveriges mästerkock VIP säsong 4 – detta vet vi
Finalisterna i Sveriges mästerkock VIP säsong 3. Foto: TV4.

När kommer Sveriges mästerkock VIP säsong 4?

I skrivande stund har TV4 inte meddelat om det kommer att bli en säsong 4 av Sveriges mästerkock VIP 2024 eller inte, men uppskattar du programmet finns det all anledning att hoppas på ytterligare avsnitt med matlagande kändisar i rutan.

Sveriges mästerkock VIP har visserligen inte riktigt lika stor slagkraft som Sveriges mästerkock, men det är alltjämt ett mycket uppskattat tv-program – och det verkar inte vara en brist på kändisar som vill delta. Populariteten och dragkraften som kändisarna genererar är sannolikt anledning nog för TV4 att ge programmet nytt förtroende med en fjärde säsong.

En annan aspekt som talar för ytterligare en säsong är att det endast gick ett halvår mellan säsong 2 och 3 av programmet, medan det gick ett år mellan de två första säsongerna. Även om detta inte säger överdrivet mycket om framtiden är det ett bevis på att programmet gick starkt nog under de första två säsongerna för att kanalen skulle vilja öka produktionstakten, och få det att ta vid direkt efter säsongsavslutningarna av Sveriges mästerkock.

Blir det en säsong 4 av Sveriges mästerkock VIP 2024 tyder mycket på att den blir av på våren. Sveriges mästerkock har de senaste åren sänts de första månaderna efter årsskiftet och det bör vara en naturlig plats i tablån för VIP att ta vid därefter, så som skedde 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL