Sveriges Mästerkock 2023: Nazuk Turdieva

Sveriges Mästerkock 2023: Nazuk Turdieva

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad 05 april 2023 kl. 19:04 | Publicerad 29 mars 2023 kl. 06:03

29-åriga svetsaren från Boden

Nazuk Turdieva är en av deltagarna Sveriges mästerkock 2023. Har hon vad som krävs för att vinna tävlingen och belönas med ett kokbokskontrakt?

Under 2021 kunde svenska TV-tittare se henne tävla i matlagningsprogrammet Bäst i köket. Nu är Nazuk Turdieva en av de som har chansen att vinna Sveriges mästerkock 2023. 

– Jag vill kolla hur långt jag kan gå och hur bra jag är egentligen, sade Nazuk då till Sveriges Radio.

I dag kan vi konstatera att Nazuk är en väldigt skicklig amatörkock. Hon är en av få deltagare kvar i programmet där den stenhårda juryn bestående av Tom SjöstedtMischa Billing och Tommy Myllymäki bedömer matlagningen. 

Sveriges Mästerkock 2023: Nazuk Turdieva
Sveriges mästerkock 2023: Nazuk Turdieva. Foto: TV4.

Vem är Nazuk Turdieva?

Till vardags jobbar Nazuk Turdieva som svetsare i Boden. Men nu kan det mycket möjligt vara dags för henne att förverkliga den sanna drömmen: att få spendera sin vakna tid i köket. Den som följt årets upplaga av tävlingen har nämligen sett de många gånger som Nazuk Turdieva lyckats imponera på juryn med matlagning som ofta kommer från hjärtat när den inspireras av betydande personer i hennes liv. 

Sett till hur långt Nazuk har tagit sig i den tuffa tävlingen – och övertygat på vägen – råder det inga tvivel om att hon kan gå hela vägen till segern. Om Nazuk blir Sveriges mästerkock 2023, vad kan vi då förvänta oss av henne? Med sin brinnande passion för matlagning förespråkar Nazuk mat från alla världens hörn, och som gärna får samla både föräldrar och barn i köket när den tillagas.

Med en både hälsosam och spännande matlagningsfilosofi, som säkerligen kan gå hem hos det svenska folket, kan Nazuk ta sig hur långt som helst. Nu kan vi också konstatera att hon är i finalen av Sveriges mästerkock där hon möter Fanny Andersson Werngren.

Nazuk Turdieva vinner Sveriges mästerkock 2023: "En sjukt värdig vinnare"
Foto: TV4.

Nazuk vinnare av Sveriges Mästerkock 2023

Efter en tuff final mot Fanny Andersson Werngren kan vi gratulera Nazuk till segern och titeln som Sveriges mästerkock 2023. Nu får hon chansen att göra sin kokbok och förverkliga den stora matlagningsdrömmen. 

Vi på Filmtopp önskar Nazuk lycka till med hennes stora kliv i karriären.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL