Sveriges Mästerkock 2023: Nazuk Turdieva

Sveriges Mästerkock 2023: Fanny Werngren

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad 05 april 2023 kl. 19:04 | Publicerad 29 mars 2023 kl. 06:03

26-åringen från Ljungby

Fanny Andersson Werngren är med och gör upp om att vinna "Sveriges mästerkock" 2023. Här bekantar vi oss med personen bakom förklädet.

Sveriges Mästerkock 2023: Fanny Andersson
Fanny Andersson Werngren. Foto: TV4, C more.

Det här Fanny Werngren i "Sveriges Mästerkock" 2023

Den trettonde säsongen av Sveriges MästerkockTV4 är i full rullning med ett nytt gäng amatörkockar som får möta den stenhårda juryn. I år har även stjärnkocken Tommy Myllymäki tagit plats bredvid Tom Sjöstedt och Mischa Billing. De innovativa och svåra tävlingarna pressar hela tiden amatörerna att tänja på sina gränser och det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

En av årets tävlande är Fanny Andersson Werngren, 26, från Västerås som till vardags jobbar som butiksbiträde men som nu fightas om titeln "Årets mästerkock". Fanny har, enligt eget utsago, alltid varit extremt matintresserad. Hennes största styrka i köket är att hon är bra på att hålla fokus. I en intervju med Västerås Tidning berättar hon om sin medverkan i programmet och hur roligt de haft under inspelningen.

– Jag är duktig på att ha många bollar i luften samtidigt, sen tycker jag att det är kul och då blir det alltid lättare. Det var framför allt kul att träffa en massa människor. Och att få stå framför juryn var väldigt kul, men extra nervöst, säger Fanny till Västerås tidning om hennes resa i mästerkocksköket.

Om att servera mat till juryn

Hur sorterar man sina känslor som amatörkock när man får servera rätter till självaste Tom Sjöstedt, Mischa Billing och Tommy Myllymäki? Så här säger Fanny om saken: 

– De är riktiga kockar medan jag bara är en hemmakock, men det var spännande och ärofyllt att servera dem en måltid, berättar hon för Västerås Tidning.

Fanny är nu en av få deltagare kvar som tävlar om att vinna den prestigefyllda tävlingen. Kan vi förvänta oss att se henne gå hela vägen och vinna? Det återstår att se. Än så länge finns det fortfarande tufft motstånd att besegra i Stefanie Forsberg Gonzalez och Nazuk Turdieva.

Vidare till final i Sveriges Mästerkock

Efter vad Tom Sjöstedt kallade den jämnaste semifinalen i programmets historia är Fanny vidare till final då hon slog ut Stefanie i en elimineringstävling där de skulle laga en krabbrätt. Fanny ansågs ha en mer innovativ och spännande tagning på sin måltid än Stefanie som snubblade på mållinjen.

Sveriges Mästerkock 2023: Fanny Werngren
Foto: TV4.

Förlorade finalen mot Nazuk

Fanny slutar upp som tvåa i Sveriges mästerkock 2023, detta trots en stark prestation i finalen. Juryn tröstar henne dock med att berömma hennes förmåga och trycka på att hon kommer arbeta med mat i framtiden. Fanny tog segern bra och var snabb på att gratulera sin vän Nazuk till den stora vinsten.

Vi på Filmtopp passar på att önska henne all lycka framåt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL