Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Soldoktorn Mikael Sandström lämnar Nyhetsmorgon – oklart när han kommer tillbaka

"Soldoktorn" Mikael Sandström lämnar Nyhetsmorgon – oklart när han kommer tillbaka

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 juli 2023

Ersättare träder fram

Doktor Mikael Sandström, också känd som "Soldoktorn", är en omtyckt gäst i Nyhetsmorgon, där han ofta är på plats för att svara på tittarfrågor. Den närmaste tiden kommer han dock ersättas av Robel Malki.

Doktor Mikael "Soldoktorn" Sandström har synts i TV-rutan under lång tid och har de senaste åren fått ett stort genomslag som återkommande gäst i TV4:s Nyhetsmorgon. Men framöver kommer han att ta en paus från sin roll där han är på plats för att svara på frågor från tittare och programledarna. In kliver istället den relativt okända läkaren Robel Malki för att fylla hans uppgift. 

– Jag kommer nog att sätta min egen prägel, säger Malki till tidningen Hänt.

"Soldoktorn" Mikael Sandström lämnar Nyhetsmorgon – oklart när han kommer tillbaka
Doktor Mikael Sandström. Foto: TV4.

"Soldoktorn" Doktor Mikael lämnar Nyhetsmorgon – oklart när han kommer tillbaka

Även tidigare i år lämnade Doktor Mikael programmet, då för en kortare paus. Den gången rörde det sig om att hans boendesituation och släppet av hans bok, Sånt är livet, hindrade honom från att medverka i Nyhetsmorgon.

– Jag kommer nog vara med lite mindre nu den närmsta månaden med anledningen att jag har så mycket att pussla med. Men jag kommer tillbaka, förtydligade Mikael Sandström då.

Även den här gången verkar profilens frånvaro röra sig om liknande skäl – han har berättat att han är på semester och att han börjat fila på en ny bok. Däremot har han den här gången ännu inte svarat på frågan om när han kan tänkas vara tillbaka i rutan.  

För en närmare titt på Soldoktorns ersättare Robel Malki:

Om Malki gör ett gediget jobb med att kliva in som "Soldoktorns" ersättare kanske det faller sig naturligt att börja fasa ut den 65-årige profilen som nu närmar sig pensionsålder.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL