Snart släpps dramaserien Fejkpatient på C More: Vi har stora förhoppningar

Snart släpps dramaserien Fejkpatient på C More: "Vi har stora förhoppningar"

  • C More
Filmtopp
26 april 2023 kl. 09:04

Skådespelare med livskris vänsterprasslar med agent

I huvudrollen som Albin ses Einar Bredefeldt (Knutby, Björnstad). Albin är en aspirerande skådespelare med stora drömmar som jobbar extra som simulerad patient på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Han kastas in i en livskris när han diagnostiseras med testikelcancer.

− Det känns underbart att få visa historien om Albin som fejkar sig fram genom livet för att nå sina drömmar och mål. Trots en livskris dundrar han på med skygglappar och glömmer på vägen se vad han egentligen har i livet, säger Einar Bredefeldt.

Fejkpatient är inspelad i Umeå och Luleå och är en dramaserie som blandar stort allvar med humor. Albin (Einar Bredefeldt) jobbar som simulerad patient för läkarstudenterna på Norrlands universitetssjukhus i väntan på sitt stora genombrott som skådespelare. Under en lektion där studenterna ska lära sig undersöka testiklar upptäcks en avvikelse på Albin, efter vidare tester konstateras att Albin faktiskt är sjuk på riktigt. Testikelcancer, stadium 4.

Albin kastas in i en livskris där han och alla omkring honom går igenom en rad känslomässiga faser som är vanligt när en person står inför en eventuellt förestående död. Faser som förnekelse, ilska, förhandling, depression och acceptans.

Vänsterprasslar med sin agent

Samtidigt som sjukdomen förvärras börjar Albins skådespelarkarriär gå bättre. Han vänsterprasslar med sin agent Cissi (Celie Sparre) och vacklar samtidigt i relationen med flickvännen Anita (Helmon Solomon). I sin livskris börjar han undvika sin far (Lennart Jähkel) och överger många av sina gamla vänner. I stället finner han tröst och öppnar upp sig för den äldre medpatienten Yvonne (Ann Petrén). Men kanske är inte sjukdomen det verkliga problemet? Kanske är det Albin själv? Vad kommer Albin bli ihågkommen för - att ha varit en stor känd skådespelare, eller en lojal och stabil vän och pojkvän?

– Det har varit en ynnest att få jobba med så många duktiga människor både bakom och framför kameran. Den här fejkpatienten har jag tänkt på i många år nu och det är spännande att äntligen låta publiken möta honom och allt drama runt omkring honom, säger Jon Blåhed som står för idé, manus och regi.

"Vi har stora förhoppningar på Fejkpatient"

I övriga roller ses bland andra Wilhelm Johansson, Erik Enge, Jessica Grabowsky, Irma von Platen och Mattias Fransson. Musiken till serien är komponerad av Folke Nikanor och innehåller bland annat specialskrivna låtar med Annika Norlin och Amanda Bergman.

– Vi har stora förhoppningar på Fejkpatient, en dråplig komedi där stort allvar blandas med norrländsk humor. Jag tror att många kan känna igen sig när stora förändringar ändrar livets spelplan. Vi gillar dramatik som ligger nära verkligheten och skapar stora känslor. Det ger en möjlighet att granska sin vardag genom ett humoristiskt filter, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More.

Fejkpatient har premiär på C More den 25 maj och på TV4 och TV4 Play den 1 juni.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL