TV4 går om SVT1 – är nu Sveriges största kanal

RYKTE: C More kommer att plockas bort

  • C More
Filmtopp
30 januari 2023 kl. 16:01
ANNONS
ANNONS

Nya uppgifter hävdar att streamingtjänsten upphör som varumärke

Nu sprids det allt fler uppgifter om att C More kommer att plockas bort. Här är allt vi vet om läget, och hur det möjligtvis påverkar dig som prenumerant.

I höstas gick Expressen ut med uppgifter om att C More kommer att plockas bort – för att flyttas över till TV4 Play. Nu trycker tidningen vidare på att C More som varumärke i samband med sammanslagningen kommer att läggas ned helt och hållet

Senaste uppgifterna: C More och TV4 slås samman i slutet av 2023

När uppgifterna om en sammanslagning mellan C More och TV4 Play först dök upp bekräftade Charlie Forsberg, som är kommunikationschef på TV4 Media, att de flyttar över C Mores innehåll för att prenumeranter ska få allt samlat. Detta med eller utan reklam. Enligt uppgifter till Expressen kommer C More att upphöra som varumärke, men de kan inte bekräfta om det sker i samband med sammanslagningen eller i ett senare skede. 

I ett SMS till Expressen dementerar Charlie Forsberg tidningens uppgifter: 

– Vi har inte sagt att C More som varumärke ska läggas ner. Det är ett rykte som inte stämmer.

Oavsett ifall C More plockas bort helt eller inte, kommer en sammanslagning att ske. Allison Kirkby, VD på Telia Company som äger båda företagen, skriver i deras bokslutskommuniké för 2022 att de siktar på att helt slå samman C More med TV4 till slutet av 2023, och att detta ska vara en högsta prioritet. 

Till Expressen säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk att C More och TV4 Play fortsätter så som tjänsterna är just nu till dess att annat kommuniceras. 

RYKTE: C More kommer att plockas bort
Foto: Unsplash.

Hur påverkas du som kund om C More plockas bort? 

Vad gäller sammanslagningen förklarar Fredrik Arefalk att prenumeranterna inte kommer att uppleva något strul när C More flyttar över till TV4 Play:

– När det väl är dags för en sammanslagning kommer självklart alla som har C More att på ett mycket tydligt, enkelt och bra sätt få besked om hur förflyttningen kommer ske, säger han till Expressen.

Arefalk förklarar att skiftet inte kommer att påverka någon kund på C More. Hon menar även att de kommer ta väl hand om alla prenumeranter som ska få något Telia Company är säkra på är bättre än vad de kan erbjuda i dag.

Enligt Fredrik Arefalk kommer den nya lösningen att ge tittarna mer tydlighet när de samlar allt innehåll. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer när C More flyttas över till TV4 Play. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL