Robinson-auktionen rör upp känslor: "Ser inte riktigt meningen"

Robinson-auktionen rör upp känslor: "Fanns ingen riktig mening"

  • C More
03 maj 2023 kl. 07:01

Auktionen gick inte som deltagarna hade förväntat sig

Deltagarna fortsätter att tänka strategiskt efter sammanslagningen. "Robinson" håller en auktion på ön men många blir besvikna av utbudet, där en påstår att det inte fanns någon mening med det hela.

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller händelser från dagens (4 maj) avsnitt. Läs ej vidare om du ännu inte sett det.

Deltagarna i Robinson 2023 blir mer och mer strategiska med paktandet. Den stora tjejpakten är fortfarande det största hotet för de som är utanför den. Marcus Edensky som nu håller ihop med Erik Wahrolén försöker även att få Oskar Hammarstedt på sin sida då alla tre ses som de starkaste deltagarna. De anses därmed som stora hot som kan bli utröstade tidigt om de inte skapar en pakt.

Robinson-auktionen rör upp känslor: "Fanns ingen riktig mening"
Foto: TV4.

Dagens Robinson-auktionen rör upp deltagarnas känslor: "Fanns ingen riktig mening"

Men Oskar visar vilken pakt han är trogen när deltagarna får ett brev om att det är dags för auktion. De fick också en låda med myntpåsar i olika summor. Alla gläds av auktionen då chansen att vinna riktig mat istället för att äta kokos kommer att finnas. Lagkaptenen, Caroline Persson, får i uppgift att dela ut mynten. Den högsta valutan går till tjejpakten och den lägsta hamnade hos Erik, Marcus och Oskar. Men vad de andra inte visste var att Oskar signalerade Caroline att ge honom den minsta summan så att det ser ut som om att han ses som ett hot av tjejpakten. Men i själva verket gjorde han det tydligt vilken pakt han nu står med.

Auktionen startas när Dennis Boelius betalar endast ett mynt för chips och cola. Han köper även badet som auktioneras efter och en stek att äta med tillhörande fatöl, vilket gör Marcus oerhört besviken då han yttrat sin längtan efter just kött och öl.

Robinson-auktionen rör upp känslor: "Fanns ingen riktig mening"
Dennis Boealius. Foto: TV4.

Caroline köper två mysterielådor som endast får öppnas under ett Öråd. Christopher Da Silva köper också en sådan låda. Det blir inte mycket mer köp innan Anders Lundin meddelar att auktionen är över. De flesta i laget är rätt besvikna på både utbudet och den korta tiden de hade på sig. Alla hade förväntat sig mer mat.

– Sanningen är den att vi förväntade oss att det skulle vara mycket mer. Att det skulle vara mer mat och saker att buda på. Men det var inte det så, helt ärligt, tror jag att vi alla kände att det inte fanns någon riktig mening med det, säger Erik Wahrolén om auktionen.

Du följer “Robinson” 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL