Robinson 2023: tidernas duell i Gränslandet – mellan Erik och Amanda

Robinson 2023: tidernas duell i Gränslandet – mellan Erik och Amanda

  • C More
Uppdaterad kl. 09:05 | Publicerad 19 maj 2023 kl. 08:05

Den avgörande Eldkampen för en plats tillbaka till "Robinson" 2023

Finalen i Gränslandet står mellan vännerna Erik Wahrolén och Amanda Eliasson. Det blir en spännande final när de duellerar i den sista Eldkampen för att nå tillbaka till Robinson.

SPOILER-VARNING! Artikeln beskriver händelser ur "Gränslandets" final som påverkar måndagens (22 maj) avsnitt av "Robinson" 2023. Läs ej vidare om du vill undvika spoilers. 

Robinson 2023 närmar sig finalveckan. Än är inte spelplanen lagd eftersom att flera deltagare kommer att åka ut innan dess. Men en deltagare kommer att ha en garanterad plats i finalen och den platsen står mellan Erik Wahrolén och Amanda Eliasson i Gränslandet. Efter att ha vunnit Eldkampen mot Camilla Widing i tidigare avsnitt blev Erik tillsammans med Amanda de två finalisterna av Gränslandet. Det är nu dags för de två vännerna att duellera mot varandra för en plats tillbaka i Robinson och även priset på 25 000 kr.

Men innan dess blir de glatt överraskade av en lyxig frukost med toast skagen och massa olika frukter. Paret njuter av att inte behöva äta mer kokos och talar om glada och mindre glada minnen från både Robinson och Gränslandet.

Lyxfrukost på Gränslandet
Foto: TV4.

Den mest spännande Eldkampen genom hela Gränslandet när Erik och Amanda möts i kampen om Robinson-plats

Sedan är det dags att bege sig till finalen där Anders Lundin väntar på dem dagen till ära. Han förklarar vad de ska göra för att vinna. Det är den traditionseniga Eldkampen som deltagarna på Gränslandet har vant sig vid. I Eldkampen ska båda deltagarna bygga upp en eld som sedan ska brinna igenom ett rep som lyfter en flagga. Flaggan som lyfts först vinner.

Amanda och Erik som har varit nära varandra sedan de delade lag i Robinson försäkrar Anders att båda två kommer att ge allt de har. De ställer sig sedan bakom borden och gör sig redo för duellen. Eriks plan är att försöka bygga en så hög eld som möjligt genom att fortsätta att stapla på bråte medan den brinner och får snabbt igång en eld. Amandas strategi med att bygga en stabil grund gör att hon börjar ligga efter lite, men hon fokuserar på sitt och snart har båda två igång sin eld. Nu kan det avgöras hur som helst. Brasorna är ungefär lika stora när repet brister hos Amanda som därmed segrar. Erik tar förlusten bra och är glad både för Amanda och för sin egen resa genom Robinson och Gränslandet.

Amanda Eliasson vinner i finalen på Gränslandet
Foto: TV4.

Amanda är nu på väg tillbaka till “Robinson” och genom att använda amuletterna hon har vunnit i “Gränslandet” får hon med sig en livboj och en matlåda dit. Men räcker det för att ta sig igenom hela finalveckan?

Du följer "Gränslandet" och “Robinson” 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL