Robinson 2023: Erik Wahrolén

Robinson 2023: Erik Wahrolén

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad kl. 10:03 | Publicerad 29 mars 2023 kl. 06:03

Den 39-årige MMA-fightern från Stockholm

En av de deltagande i “Robinson” 2023 är Erik Wahrolén, 39, från Stockholm. Har denna MMA-fightande familjefadern vad som krävs för att vinna tävlingen?

SPOILER-ALERT: Artikeln innehåller spoilers från avsnitt fram till och med onsdagens avsnitt den 29 mars. Läs inte vidare om du ännu inte sett avsnittet.

Robinson 2023: Erik Wahrolén
Foto: TV4.

 

39-årige Erik Wahrolén är en del av Lag Nord, det äldre laget där han faktiskt är den yngsta. Erik blev trots det vald till lagets ledare tidigt in på säsongen, men valde själv att avgå efter att ha förlorat i en frågesport mot Lag Syds lagledare Christopher Da Silva om det motsatta lagets medlemmar. Efter förlusten kände sig Erik inte längre manad att ha ett enskilt ansvar över laget.

– Det känns mindre och mindre kul, beskriver Erik när han förklarar varför han ger upp ledarrollen.

En tuff start på Robinson 2023 för Erik Wahrolén

I det första avsnittet innan de två lagen ens har kommit iland utväljs Erik som representant för sitt lag i den första utmaningen, redan i början visar han entusiasm för att hjälpa laget. Han förlorar mot Amanda Eliasson men trots det får han ändå med sig tre filtar till sitt lag och de röda bandanas som kommer att representera Lag Nord därefter.

Robinson 2023: Erik Wahrolén
Foto: TV4.

 

Slagskämpen som krigar för sina barn

Till vardags jobbar Erik som pedagog men något som har nämnts tidigare i programmet är att han även har en bakgrund inom kampsport. Han är nämligen en aktiv deltagare i svensk MMA och har också brunt bälte i brasiliansk jiu jitsu där han även är EM- och nordisk-mästare. Till ön tog han med sig ett foto på sina barn som personlig sak och man förstår varför om man följer Eriks sociala medier som överflödar av stolthet för sina barn.

Nu kanske det är Eriks tur att göra sina barn stolta genom att ta sig så långt i tävlingen han kan. Även om man inte behöver slåss fysiskt på ön, har nog Erik kämparglöden att gå väldigt långt. Detta trots att han nödvändigtvis inte vill ha en ledande roll inom laget.

Du följer Erik Wahrolén i "Robinson" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL