Robinson 2023: Dennis Boelius

Robinson 2023: Dennis Boelius

  • C More
Uppdaterad 30 april 2023 kl. 06:47 | Publicerad 20 april 2023 kl. 09:00

42-årige golvläggaren från Uppsala

Dennis Boelius, 42, har tillhörigt Lag Nord som deltagare och sedan som lagkapten genom "Robinson" 2023. Den muntra Dennis tröstade sitt eget lag när de var tvungna att rösta ut honom i Örådet. Han har nu en andra chans att försöka komma tillbaka ifrån "Gränslandet".

Robinson 2023: Dennis Boelius
Dennis Boelius. Foto: TV4.

Den 42-årige golvläggaren från Uppsala var en omtyckt medlem av Lag Nord i början av Robinson 2023. Med en munter personlighet och mån för skämt försökte Dennis Boelius alltid att hålla humöret uppe trots flertalet förluster i laget. Som en del av det äldre Lag Nord spelade Dennis ofta rollen som muskler och kraft i utmaningar.

Dennis Boelius i Robinson är snäll men strategisk

Dennis var inte den första att ingå i en pakt och dylikt i spelet, utan gick långt av att bara vara sig själv och kommunicera likvärdigt med sina lagmedlemmar. Lite extra nära kom han dock Erik Wahrolén under en tid, då de ofta hängde i lägret tillsammans. Men Dennis lät inte sin känslor hindra det strategiska spelet. När Erik blev lite för nära Amanda Eliasson, såpass att han verkade personlighetsförändrad till många i sitt lag, var Dennis inte blyg om tanken att rösta ut Erik.

Nya lagledaren

När lagen splittrades blev Dennis en av de nya lagledarna tillsammans med Erik Wahrolén, och fick därför välja sina nya lagmedlemmar. Tillsammans gjorde de upp ett nytt Lag Nord, med personer Dennis tyckte var sköna. Han gick alltså på magkänsla när han valde sitt lag, itsället för att tänka strategiskt.

Dennis Boelius i Robinson 2023
Dennis Boelius. Foto: TV4.

Det tragiska slutet

Men i den första Robinsontävlingen med de nya lagen går det inte så bra för Lag Nord. Efter en ganska jämställd start fick Lag Syd övertaget och vann. Detta betydde Öråd för Lag Nord och med majoriteten av det nya laget bestående av en tjejpakt från gamla Lag Syd, blev valet var mellan Dennis och Oskar HammarstedtOskar vann senare immunitetstävlingen vilket förseglade Dennis öde. Tiden med det nya laget blev kortvarigt men Dennis var extremt omtyckt och det blev ett tragiskt farväl med tårar och kramar innan han blev utröstad på kvällen. Dennis tid på Robinson var över men han lovade sitt lag att komma tillbaka efter en tid på Gränslandet

Gränslandet har nya utmaningar

Dennis muntra personlighet följer med honom till Gränslandet där han glatt hälsar på sina gamla lagkamrater. De flesta välkomnar honom med öppna armar men det dröjer inte länge tills Zeki Demir dräller ihop med Dennis. Zeki, som har startat drama med flera deltagare, går denna gången för långt då han påstås ha brottat ner Dennis och hotat honom med knytnävsslag.

Inget av det fångades på film men när kamerateamet når de två männen  ligger Dennis på rygg med Zeki över honom. Dennis har sagt att han blev attackerad efter att kommenterat något som Zeki uppenbarligen inte uppskattade, men tycks verka tro att han kunde ha sagt vad som helst och ändå bli måltavla för Zeki. Zeki påstår däremot att Dennis provocerade honom men att det inte ska ha blivit ett fysiskt bråk. Anders Lundin kom lite senare till ön och förklarar att Zeki behövde lämna Gränslandet efter ett regelbrott.

Följ Dennis Boelius resa i "Gränslandet" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL