Premiär för Maria Wern säsong 9 – här är de fyra nya morden

Premiär för "Maria Wern" säsong 9 – här är de fyra nya morden

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad 20 september 2023 kl. 20:02 | Publicerad 14 augusti 2023 kl. 14:26

Eva Röse regidebuterar med en av delarna

Nu är det äntligen dags att återse Eva Röse och Erik "Jerka" Johansson i "Maria Wern". I dag är det nämligen premiär för den nionde säsongen i ordningen.

Nu är Maria Wern tillbaka med en ny säsong på TV4. I den nionde säsongen får tittarna följa fyra nya fall på Gotland. Maria Wern (Eva Röse) och Sebastian (Erik ”Jerka” Johansson) väntar tillökning samtidigt som de måste utreda fallen med en ung lovande fotbollsspelare som hittas död, ett beställningsmord med kopplingar till gängkriminalitet, ett mord bland gästerna på en campingplats och en försvunnen kvinna som påträffas i en bil på botten av ett kalkbrott. Dessutom gör Eva Röse debut som regissör för en av filmerna.

– Det känns helt naturligt att ta plats i registolen efter att ha varit med och utvecklat serien i så många år. Både innehållsmässigt och som exekutiv producent. Ett förtroende jag hoppas jag kunnat förvalta väl. Och en början på nya utmaningar, säger Eva Röse.

Foto: TV4.

Dags för "Maria Wern" säsong 9 att ha premiär

Serien utspelar sig på Gotland och är baserad på karaktärerna från Anna Janssons deckarromaner. Eva Röse spelar huvudrollen som Maria Wern och hennes kollegor i utredningsgruppen består av Sebastian (Erik ”Jerka” Johansson), Arvidsson (Peter Perski), Sasha (Lola Zackow) och Oscar (Samuel Astor Åström). Utredningsgruppen får denna säsong en ny chef, Annika ”Fåhret” Fåhreus (Katrin Sundberg) som snabbt hamnar på kant med Maria och kollegorna. Sebastian oroar sig ständigt över att Maria inte är försiktig nog då hon fortsätter att jobba lika hårt som alltid under graviditeten. Sebastian får själv egna problem när han utreds för misstänkt tjänstefel och deras tillvaro vänds upp och ned.  

I övriga roller ses bland andra Sigrid Johnsson, Oscar Pettersson, Tehilla Blad, och David Arnesen.

Maria Wern säsong 9 produceras av Warner Bros. Manusförfattare är Inger Scharis och Jimmy Lindgren. Regi av Johan Lundin och Eva Röse. Producent på Warner Bros är David Nzinga. Serien samproduceras med ARD Degeto och i samarbete med Cologne Film. Exekutiv producent på TV4 är Petra Ahlin.

"Maria Wern" säsong 9 har premiär den 14 augusti på TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL