Gruppbild Sveriges Mästerkock VIP

Premiär för Sveriges Mästerkock VIP - Det första avsnittet

  • C More
12 april 2023 kl. 21:04

Åtta nya skickliga kockar anländer till Mästerkock VIP

Ännu en säsong av "Sveriges Mästerkock VIP" är tillbaka och det kan vara den starkaste säsongen hittills. Åtta nya kändisar ska nu kämpa om titeln som Sveriges Mästerkock VIP.

I årets säsong av Sveriges Mästerkock VIP kommer åtta nya deltagare ta sig an matlagningsutmaningar för att vinna titeln som Sveriges Mästerkock VIP. Årets deltagare består av Ann Wilson, Emma Green, Carin Da Silva, Lars ”Lasseman” Larsson, Simon Sköld, Mons Kallentoft, Filip Dikmen och Gladys del Pilar.

Men det är inte bara nya deltagare utan en ny medlem i juryn dyker också upp i det första avsnittet. Förutom veteranerna Mischa Billing och Tom Sjöstedt ansluter sig även Marcus Samuelsson till juryn i år. Hela juryn höll också med om att deltagarskaran i år kändes som den starkaste hittills.

Juryn i Sveriges Mästerkock VIP
Mischa Billing, Tom SJöstedt, Marcus Samuelsson. Foto:  TV4.

OBS! Artikeln innehåller spoilers från det första avsnittet av Sveriges Mästerkock VIP 2023.

I den första riktiga matlagningstävlingen fick alla deltagare sin favorit ingrediens att jobba med. Juryn ville se dem briljera. 

Och utav de åtta deltagarna verkar det som att de alla kommer kunna ha en chans att vinna utifrån det första avsnittet. För briljera gjorde de, alla fick god kritik om sina rätter och ingen blev utslagen.

Filip Dikmen och Ann Wilson i Sveriges Mästerkock VIP intror
Filip Dikmen, Ann Wilson. Foto: TV4

Förstaplats i den inledande tävlingen tog Ann Wilson hem med sin rätt.

En deltagare som verkar lite vilse i köket och kanske har lite mindre självförtroende i sin matlagning är Filip Dikmen. Trots det är han en av de mest underhållande kockarna, med roliga kommentarer som hörs genom hela avsnittet. Han fick även bättre kritik än han hade väntat sig och det kanske ger honom självförtroendet att sätta sin matlagning och prestation på en högre nivå i kommande avsnitt.

Den nya säsongen av Sveriges Mästerkock VIP känns som att den kan bli riktigt spännande med så många skickliga kockar. Säsongen har premiär på TV4 den 12 april.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL