Då har Elitstyrkans hemligheter 2023 premiär – alla deltagare

Premiär för säsong 3 av Elitstyrkans hemligheter – så var första avsnittet

  • C More
05 april 2023 kl. 10:04

Sveriges tuffaste realityprogram är tillbaka

Elitstyrkans hemligheter – Sverige är tillbaka för en tredje säsong på TV4 där 18 nya rekryter, 12 män och 6 kvinnor, ska ställas inför de tuffaste prövningarna som bryter ner dem både psykiskt och fysiskt. Allt för att se om de har vad som krävs att ta sig igenom uttagningen som liknar den till den riktiga elitstyrkan.

OBS! Artikeln beskriver händelser ur premiäravsnittet av "Elitstyrkans hemligheter – Sverige" säsong 3.

Då har Elitstyrkans hemligheter 2023 premiär – alla deltagare
Alla rekryter. Foto: TV4

Säsong tre av Elitstyrkans Hemligheter – Sverige har premiär den 6 april på TV4 och där får tittarna återse instruktörerna från tidigare säsonger, och de sätter omgående rekryterna på prov. Under åtta dygn ska dessa arton personer genomgå tester och prövningar som liknar de som rekryter får genomgå till ett elitförband. Instruktörerna beskriver de åtta kommande dygnen som att “det kommer bli ett helvete för många”. 

OBS! Artikeln avslöjar händelser ur programmets första avsnitt. Läs ej vidare om du vill undvika spoilers.

Foto: TV4.

Pressas till bristningsgränsen

De arton personer som ska pressa sig själva till sin bristningsgräns i tredje säsongen är bland annat en före detta elitidrottare, Sveriges starkaste man, en account manager, en personlig tränare och en lärare. Åldersspannet breddar sig över fyrtio år och rekryterna kommer från runt om i hela landet – vanliga människor som ska ställas inför det ovanliga. 

Instruktörerna utsätter som vanligt rekryterna för prövningar och alla får varsin armbindel med sitt eget nummer. De kan när som helst lämna in sin armbindel och ge upp, vilket instruktörerna påpekar att det inte finns någon skam i eftersom detta inte är för alla. Detta visar sig också omgående i första avsnittet där flera stycken väljer att ta av sig bindlarna och lämna programmet för att de har skador som gör sig påminda.

Instruktörerna poängterar att är man svag och klagar på att man inte orkar eller har ont så har man ingenting där och göra, vilket det går att hålla med om. 

Torstein Stenersen och Mathias Ramberg. Foto: TV4.

Rekryterna som ligger i topp

I Elitstyrkans Hemligheter utmärker man sig antingen genom att ligga i toppen eller i botten. I första avsnittet finns två stycken som just utmärker sig i toppen och det skulle mycket väl kunna vara så att dessa två rekryter kan ta sig långt.

Torstein Stenersen, 33, före detta landslagsåkare i skidskytte, är den som gör bäst ifrån sig i båda de inledande prövningarna. Rekryterna ställs inför att ta sig upp på en fjälltopp och sedan ner samma väg, vilket Stenersen gör snabbast. Han är även den som i nästa prövning, när de ska simma ut till en helikopter och klättra uppför ett rep in i helikoptern, gör det bäst. Han skadar sig dock och får en spricka i revbenet, så frågan är hur påverkad han blir av det. Om skadan inte påverkar honom alltför mycket är han definitivt en av dem som kan gå långt, om inte hela vägen. 

Hockeydomaren Mathias Ramberg, 28, är den som ligger hack i häl på Stenersen under hela programmet och han visar också att han antagligen kommer höra hemma i toppen. Den mest intressanta rekryten i gänget är Sebastian Martinsson, 29, som var årets Bachelor 2021 och då blev känd för den svenska realitypubliken. Han är den som kommer trea uppför fjället och eftersom han är den som flera av tittarna antagligen kommer känna igen är det spännande att se hur långt han kan ta sig. 

Instruktörerna är noga med att påpeka att deras respekt är någonting rekryterna kan förtjäna, men som tittare har man respekt för deltagarna som väljer att utsätta sig själva för de plågor de ställs inför i programmet. Säsongen beskrivs i avsnittet som den tuffaste uttagningen hittills. Det återstår att se under resten av säsongen om det stämmer och vilka av rekryterna som står pall för trycket. 

Missa inte den nya säsongen av “Elitstyrkans Hemligheter – Sverige” som har premiär den 6 april och finns att se på TV4 Play och kl 21.00 på TV4. 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL