Premiär för Att bli Lee – dokumentären om "Snickar-Björns" resa mot sitt rätta jag

Premiär för Att bli Lee – dokumentär om "Snickar-Björns" resa mot sitt rätta jag

  • C More
Filmtopp
06 februari 2023 kl. 10:02
ANNONS
ANNONS

Följ Äntligen hemma-profilens starka resa

I den nya dokumentär "Att bli Lee" får vi följa personen som hela Sverige lärde känna som "Snickar-Björn" i "Äntligen hemma", när hon genomgår förvandlingen till att bli sitt rätt jag.

"Att bli Lee" är en ny dokumentär i två delar där vi får följa med på resan som transsexuella Lee Christiernsson genomgår. Det är en svår och utmanande övergång för vem som helst, men för Lee var tröskeln ännu högre än för de flesta andra. Hon blev nämligen känd hos hela svenska folket som Snickar-Björn i det folkkära programmet Äntligen hemma.

Att bli Lee – premiär på TV4
Foto: TV4/C More

Den "Snickar-Björn" vi lärde känna i programmet var en muskulös individ med en typiskt manligt associerad roll och tog plats på tidningsuppslag som en objektivs snygg man. Samtidigt kämpade Lee själv med någonting helt annat inombords – med att vara född i fel kropp.

I serien får vi följa med på Lees resa mot att bli sitt sanna jag. En resa som inneburit att hon fram tills nu burit på en mycket tung hemlighet, som hon ville bevara till varje pris. För vad skulle hända med rollen som tv-profil annars? Och yrket inom byggbranschen? Och allra viktigast, barnen?

Att bli Lee skildrar den gripande kampen och resan.

Dokumentärens första del finns tillgänglig på TV4 Play från och med i dag, den 6 februari, och sänds på TV4 kl 20.00 i kväll.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL