Dramatiskt första öråd med Anders Lundin tillbaka i Robinson

Oväntat sista Öråd i Robinson 2023: "What the fuck?"

  • C More
Uppdaterad kl. 12:38 | Publicerad 25 maj 2023 kl. 07:01

Händelserikt när finalister avgörs i Örådet

Den sista Finalkampen låter en deltagare gå direkt till final och skickar hem en annan. I det sista Örådet blir den andra finalisten inröstad och den tredje avgörs i en duell. En afton som bjuder på stor dramatik.

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller händelser ur dagens (25 maj) avsnitt av "Robinson" 2023. Läs EJ vidare om du ännu inte sett det.

Oväntat sista Öråd i Robinson 2023: "What the fuck?"
Foto: TV4.

Den sista Finalkampen kommer att avgöra vilken deltagare som går direkt till final. Kampen består av Robinson-klassikern “plankan” där deltagarna ska balansera på en planka som successivt blir mindre och mindre. När den sista delen av plankan har tagits bort är den endast är 7 cm bred och då ramlar Elin Ambrosiani av, vilket betyder att hon är ute ur Robinson 2023.

Strax efter följde resten med utom en. Oskar Hammarstedt lyckades balansera längst och vann en plats i finalen. Det är nu tre deltagare kvar som har chansen att få en av de två resterande platserna och det kommer att avgöras i det sista Örådet.

Oväntat sista Öråd i Robinson 2023: "What the fuck?"
Foto: TV4.

Oväntat sista Öråd i Robinson 2023: "What the fuck?"

Uppställningen på Örådet ser annorlunda ut denna gång. Före detta deltagare sitter på bänken och ska agera jury och rösta fram vem som kommer att gå till final istället för att rösta ut någon. Men innan dess kommer de att ställa frågor till de tre semifinalisterna, Amanda Eliasson, Sanna Strand och Pernilla Block.

Caroline Persson startar frågestunden och frågar Pernilla om det påstådda skitsnacket hon har gjort under tävlingen, men Pernilla svarar att hon inte vet vad hon pratar om. Till och med när hennes gamla lagkamrat Camilla Salén Sjögren tar upp det nekar Pernilla att hon har snackat skit om någon. 

Sanna får frågan om hon kan förklara hur hon tänkte med att rösta ut männen först i tävlingen. Sanna är ärlig och förklarar att om hon skulle ha en chans att vinna måste de starkaste röstas ut och det råkade vara alla män. För att lätta lite på stämningen avslutar Oskar med frågan “vad är den största fisken du har fångat?” till Amanda.

Efter frågestunden ska juryn att rösta på vem de vill ska gå till final. Nästan alla gav sin röst till Sanna som därmed är en av finalisterna. Därefter får vi veta att Amanda och Pernilla ska duellera om den sista finalplatsen.

– What the fuck?, säger en Amanda som inte såg det komma. 

Duellen som Amanda och Pernilla möts i är "Håll ut" där de med hjälp av luriga handtag ska hålla upp en pinne så länge som möjligt. Vem av dem som går vidare till final får vi veta först på söndag, under säsongens sista avsnitt. 

Du följer “Robinson” 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL