Oskar Hammarstedt vinner Robinson 2023: "Värd det till varje pris"

Oskar Hammarstedt vinner Robinson 2023: "Värd det till varje pris"

  • C More
28 maj 2023 kl. 22:00

Efter veckor ute på Robinsonön koras en av deltagarna till vinnare

Den sista duellen avslutas och finalisterna avgörs. Det blir en spännande final med flera moment de tre deltagarna ska ta sig igenom men det slutar med att Oskar Hammarstedt vinner "Robinson" 2023.

På det sista Örådet står Amanda Eliasson och Pernilla Block redo för att duellera om den sista finalplatsen. De ska med handtag hålla upp en pinne i luften så långt som möjligt. Men det blir snabbt svajigt för Amanda som berättar att hon fick ett dåligt grepp från början, och hon tappar pinnen först. Därmed vinner Pernilla duellen och blir den slutgiltiga finalisten tillsammans med Oskar Hammarstedt och Sanna Strand.

Efter Örådet beger sig finalisterna tillbaka till stranden för en sista gång. Morgonen därpå får de ett brev och en överraskning. Uppdukat på ett bord är en riktig frukostbuffé med kaffe, juice och mackor. Precis vad de behövde innan den stora finalen. Anders Lundin förklarar sedan finaltävlingen för deltagarna. De ska tända en eld för att vinna, men innan de kommer fram måste de gå igenom flera moment för att samla på sig Robinsonklot.

Här är vinnaren av Robinson 2023
Foto:  TV4.

En svängig final

Det första momentet är fysiskt där de ska krossa en kruka med en slangbella och sedan simma i land. Oskar är i ledningen och tar sig snabbt till nästa moment. Men under det andra momentet, som handlar om att få ett klot genom en labyrint, hamnar Oskar efter. Sanna hinner då ikapp och kommer först till nästa moment där de ska gräva sig igenom ett sandhinder. Pernilla är snart efter henne. För Oskar tar det en stund innan han äntligen kommer fram till sandhindret. Men väl där får han fart igen.

Oskar Hammarstedt vinner Robinson 2023
Foto: TV4.

För att tända eldfatet för att vinna måste de först göra upp en eld som i den tidigare eldkampen. Oskar har satt igång när Sanna, och lite senare Pernilla, kommer fram till det sista momentet. De tre deltagarna kämpar sida vid sida för att få igång sin eld. Till slut brister Oskars rep och han kan tända sin fackla och börjar sakta ta sig igenom vattnet till fatet. Han kommer fram innan de andra ens har fått tag i sin fackla, tänder fatet och blir vinnaren av Robinson 2023!

Oskar Hammarstedt vinner Robinson 2023
Foto: TV4.

Oskar Hammarstedt vinner Robinson 2023

Nu kan vi konstatera Oskar Hammarstedt som vinnaren av årets Robinson.  

– Jag har fan vunnit Robinson! Jag har drömt om detta äventyret sedan jag var typ sju år, jag har vuxit upp med Robinson alla år och tänkt, fan det måste jag vara med på någon gång och jag fucking vann den! 

Svarade en exalterad Oskar mellan alla glädjerop om vinsten. De andra deltagarna kommer fram för att gratta honom och verkar inte besvikna på att Oskar vann. 

– Han är värd det till varje pris, säger Sanna Strand om Oskars seger.

Efteråt meddelar Anders Lundin tittarna att programmet snart är tillbaka.

Se finalen av “Robinson” 2023 på TV4, TV4 Play och C More!

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL