Fångarna på fortet 2023 – Alla deltagare, gåtställare och premiärdatum

Nu har Fångarna på fortet 2023 premiär på TV4 – influencers står i fokus

  • C More
Sofie Landgren
02 juni 2023 kl. 13:06

Nu kickar den nya säsongen igång!

Nu är det dags för premiären av "Fångarna på fortet" 2023 på TV4. En ny säsong full av nya, spännande utmaningar och en hel del influencers som gör debut i TV-rutan, bland annat Hanna ”Hannalicious” Friberg.

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller händelser ur premiären av "Fångarna på fortet" 2023. 

Fångarna på fortet 2023
Mauri Hermundsson, Magnus Göransson, Maria Wetterstrand. Foto: TV4.

Premiär för Fångarna på fortet 2023 – så var första avsnittet

Nu drar familje-underhållningsprogrammet Fångarna på fortet 2023 igång på TV4, och av första avsnittet att döma så blir det en säsong väl värd att följa. De lag som tävlar mot varandra i premiäravsnittet är inga mindre än lag 1, Lego-mästarna Mauri Hermundsson, Magnus Göransson tillsammans med politikern Maria Wetterstrand, mot lag 2 bestående av, programledaren Farao Groth, influencern HannaHannaliciousFriberg och svensk alpin skidåkaren Ebba Årsjö.

I vanlig ordning är det Gunde Svahn och Agneta Sjödin som programleder, och det blir ett kärt återseende med Peter Stormare i rollen som gåtläsaren Kapten Kaboom.

Premiär för Fångarna på fortet 2023
Farao Groth, Ebba Årsjö, Hanna ”Hannalicious” Friberg. Foto: TV4.

Tjejerna briljerar

Avsnittets första tävling består av pilbågsskytte och den som verkligen visar vart skåpet skall stå och som slår hål på myten om att influencers inte är sportsliga är Hanna Friberg som lyckas pricka med den allra första pilen. Hanna Årsjö är inte sämre hon och tillsammans lyckas de kamma hem första vinsten. 

Lag 1, Mauri Hermundsson, Magnus Göransson och Maria Wetterstrand bjuder på bra underhållning och det är jämt mellan lagen när det kommer till den sista tävlingsgrenen, men det är lag 2, Farao Groth, Hanna Friberg och Ebba Årsjö som kammar hem en välförtjänst vinst.

Detta är Hanna Fribergs första TV-debut och utifrån avsnittet att döma så vill vi se mer av Hanna i framtiden. Hon rundar av sin medverkan med att förklara att det bästa är att ha krossat Mauri:

– Det känns helt otroligt, att jag vann över Mauri också, för Mauri känns som en riktigt smart, smart person!

Mauri tar förlusten hårt.

– Alltså det är inte kul att förlora, det är så fruktansvärt irriterande. Och jag är den som står i slutet. Det symboliserar ganska väl hela dagen, att det tillslut var jag som skulle få vårat lag att falla. Det var såhär gud ville att det skulle bli, och jag tar det, säger en frustrerad Mauri.

Vinnarlaget har valt att skänka prissumman till Röda korsets arbete i Ukraina.

Missa inte "Fångarna på fortet" 2023 på TV4 med premiär den 2 juni.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL