Nu börjar hänsynslös Ödesvecka i Robinson 2023 – så var första tävlingen

Nu börjar hänsynslös Ödesvecka i Robinson 2023 – så var första tävlingen

  • C More
Uppdaterad kl. 16:04 | Publicerad 24 april 2023 kl. 07:04

Allvaret igång på riktigt under vårens säsong

Ödesveckan börjar i “Robinson” 2023 och kommer att avslutas med en sammanslagning i slutet av veckan. Men innan dess kommer tre deltagare att tvingas lämna “Robinson”.

Spoiler-varning! Artikeln innehåller händelser av dagens avsnitt av Robinson 2023. Läs inte vidare om du ej sett avsnittet.

Robinsondeltagarna blir färre och färre och de som är kvar hoppas på att det snart blir sammanslagning. Särskilt Lag Nord som sörjer Dennis Boelius som de blev tvungna att rösta ut i det senaste Örådet för att hålla ihop tjejpakten.

Därför blir båda lagen exalterade när de får brevet som säger att det kommer att bli sammanslagning i slutet av veckan. Men innan dess måste deltagarna klara sig igenom Ödesveckan, där tre personer kommer att få lämna Robinson 2023.

Ödeskamp i Robinson 2023
Foto: TV4.

Nu börjar hänsynslös Ödesvecka i Robinson 2023 – så var första tävlingen

Deltagarna får också veta att någon kommer att lämna redan samma dag, vilket kommer att avgöras i veckans första ödeskamp. De två lagen samlas för att duellera i en utmaning som kräver styrka, vilket Lag Syd har i en stor omfattning. Därför blir det spännande när den första ronden blir Oskar Hammarstedt från Nord mot Erik Wahrolén från Syd. Målet i utmaningen är att försöka putta sin sida av en axel i en cirkel åt det motsatta hållet av motståndaren och sedan slå i en gong-gong. Erik som är en av de fysiskt starkaste deltagarna går direkt på attack men Oskar som inte heller är svag står emot och håller sin plats. Efter 15 minuter slutar därför första ronden oavgjort.

Det är bäst av fem som gäller och trots att även rond två går till oavgjort blir det en självklar seger för Lag Syd i rond tre och fyra, vilket ger dem vinst i hela kampen. Detta betyder att Lag Nord måste välja en av sina medlemmar att skicka hem.

Följ "Robinson" 2023 på TV4, TV4 Play och C More för att se vilka deltagare som klarar sig igenom Ödesveckan. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL