Mark Levengood i Malou möter: De haggorna stod och skrek och skrek

Mark Levengood i Malou möter: "De haggorna stod och skrek och skrek"

  • C More
Sofie Landgren
Uppdaterad 04 april 2023 kl. 20:57 | Publicerad 03 april 2023 kl. 14:44

Öppnar upp sig om sin uppväxt

I veckans avsnitt av "Malou möter" på TV4 gästar ingen mindre än Mark Levengood. Under intervjun öppnar han upp sig om sin tuffa barndom, sin mammas alkoholism och om uppbrottet med maken Jonas Gardell.

Mark Levengood i Malou möter: "De haggorna stod och skrek och skrek"
Mark Levengood. Foto: TV4 / C More.

"Båda två var döttrar av satan"

I veckans avsnitt av "Malou möter" på TV4 öppnar Mark Levengood upp sig om sin separation med maken Jonas Gardell. Han förklarar att de inte ska skilja sig och att de går i terapi, något han tycker de borde gjort för längesedan. Han öppnar även upp sig om när han som barn blev placerad på en kristen, finsk förskola. Han beskriver att det på förskolan fanns två fröknar som var allt annat än snälla mot honom.

– Vi hade två fröknar som båda två var döttrar av satan faktiskt. De var otroligt vidriga.

Vid varje lunch fick Mark tillsammans med de andra barnen äta korvmackor, det var knäckebröd med skivor av korv på, och varje lunch slutade på samma sätt. När de andra  barnen hade ätit upp fick de gå och leka medans Mark fick stanna kvar och få en rejäl utskällning av fröknarna. Mark förstod inte vad han hade gjort för fel och han kunde inte förstå varför de var så upprörda på honom.

– De haggorna stod och skrek och skrek och skrek. De var så upprörda, de var liksom svettiga i tinningen för att de var så arga och jag fattade ingenting.

Efter någon vecka började en ny fröken på förskolan och hon förklarade för Mark varför de andra fröknarna var så arga på honom efter varje lunch. Anledningen va att han åt upp korven innan knäckebrödet, något som man enligt fröknarna skulle äta ihop. När förklaringen väl kom kände han sig så pass kränkt och upprörd att han låste in sig på toaletten och kissade ner allt som fanns där inne, och samtidigt stod fröknarna utanför och bankade och skrek. När Marks mamma kom för att hämta honom fick hon höra vad som hade hänt.

– Mamma blev jätteupprörd å mina vägnar och sa att Mark kommer inte tillbaka hit, och då sa fröknarna "nej han är inte välkommen".

Mark Levengood i Malou Möter
Mark Levengood. Foto: TV4 / C More.

Släpper självbiografi

I maj kommer Marks bok ut som handlar om hans speciella uppväxt och om vänskap. Där öppnar han bland annat upp sig om att vara medberoende till en mamma som är alkoholist och hur det har påverkat honom som barn.

– Det var hemskt och dels väldigt skamfullt. Skammen blandades med mycket oro och väldigt mycket kärlek, säger han i programmet.

Du ser "Malou möter" på TV4, TV4 Play och C More.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL