Lyftet med Amanda Eliasson – Lag Nord vinner sin första tävling i Robinson

Lyftet med Amanda Eliasson – Lag Nord vinner sin första tävling i Robinson 2023

  • C More
Filmtopp
10 april 2023 kl. 20:04

Den tidigare Lag Syd-medlemmen överlycklig efter vinsten

Med Amanda Eliasson ombord ser det annorlunda ut för Lag Nord. I måndagens avsnitt av "Robinson" 2023 fick vi se dem vinna första tävlingen för säsongen.

Lyftet med Amanda Eliasson – Lag Nord vinner sin första tävling i Robinson 2023
Lag Nord och Lag Syd mot varandra i tuff pristävling. Foto: TV4.

 

Under praktikveckan i Robinson 2023 bytte lagen ett par av sina medlemmar. Att Amanda Eliasson kommit till Lag Nord, där hon nu är för att stanna, har gett gruppen ett ordentligt lyft. I kvällens avsnitt fick vi se laget vinna en lagtävling mot de yngre motståndarna i Lag Syd för första gången. Kanske kommer de nu att ta upp kampen mellan de två på allvar.

Den första tredjedelen av vårens säsong har varit en enda lång kräftgång för Lag Nord, som gång på gång förlorat mot ett piggt och enhetligt Lag Syd. Nu ser vi dock effekten av att man under praktikveckan rörde om i lagen. Att Amanda Eliasson gick till Lag Syd kan vara den katalysator som gruppen behövt för att vända på sin negativa trend. Genom att hon gjutit in både hopp och energi i gruppen har de nu en första seger i bagaget.

Lyftet med Amanda Eliasson – Lag Nord vinner sin första tävling i Robinson 2023
Amanda, Erik och Dennis stormar jublandes mot kaptenen Pernilla. Foto: TV4.

Lyftet med Amanda Eliasson när Lag Nord vinner sin första tävling i Robinson 2023

I dagens pristävling skulle de två lagen, bundna i tunga elastiska band, hämta pusselbitar för att sätta ihop ett svårt pussel. De började med stark energi och fick tidigt ledningen över Lag Syd. Men deras momentum hamnade i gungning när lagkaptenen Pernilla Block gjorde illa knät och fick avbryta sin medverkan i tävlingen. Det hindrade dock inte Lag Nord från att fortsatt hålla trycket uppe. 

Efter ett jämnt sista moment där pusslet skulle sättas ihop fick Lag Nord ihop bilden snabbast och kunde därmed jubla tillsammans över vad som var säsongens första riktiga seger.

– Att komma in i ett lag som har mot förlust efter förlust och vända det gör mig glad. Just vinsten – att få ge dem det här – är fantastiskt, sade en överlycklig Amanda Eliasson efter segern. 

Den positiva känslan spred sig som en löpeld genom hela laget. 

– Vilken skön känsla, vilken eufori! Vi vann!, utropade Pernilla.

– Nu vet vi att vi kan vara den här organismen. Vi har kommunikationen. Det är nästan större än själva vinsten, sade Eric Wahrolén.

Som pris fick valde de att ta den hemliga lådan. Vad som ligger i den får vi se först imorgon, tisdag. Vidare får vi under kommande dagar se ifall Lag Nord kan fortsätta på vinnarstigen över kommande tävlingar.

Du följer "Robinson" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL