Lag Syd starkt belönade trots förlust i Robinson 2023

Lag Syd starkt belönade trots förlust i Robinson 2023

  • C More
11 april 2023 kl. 20:04

Lag Nords första vinst drar inte ned Lag Syds humör

Lag Syd är inte lika sårade av förlusten som Lag Nord trodde. I dagens utmaning kan två deltagare välja att få egna fördelar, eller hjälpa sitt lag.

Efter den första vinsten mot Lag Syd i en lagtävling kommer Lag Nord självbelåtna tillbaka till lägret. Med sig har de sitt pris, en hemlig låda och ett fiskenät. När de öppnar lådan finner de en armékniv och två hängmattor, vilket de är väldigt nöjda över. Lag Nord njöt även av skadeglädjen att Lag Syd äntligen hade tagit på sig en förlust.

– Jag tror det är lite gnälligt i det laget just nu, säger Pernilla Block.

– Det är chock hos dem nu tror jag, inflikar Fabian Turkaij.

Hängmattor kan verka lyxiga och ses som en bekvämlighet här hemma i Sverige men på Robinson-ön är mat en förnödenhet man inte vill sakna i sitt läger. Kanske är det därför Lag Syd har en lite annan syn på sin förlust än vad Lag Nord förväntat sig. De är trots allt nöjda med riset de fick som pris och en av de två presseningar som delades ut till båda lagen. Med det känner de som om de har vunnit.

Lag Syd starkt belönade trots förlust i Robinson 2023
Sophie Sörkvist. Foto: TV4.

– Jag skulle säga att den här förlusten faktiskt inte har påverkat oss jättemycket. Vi känner att om det är någon förlust vi kan ta så är det nog den här, säger Sophie Sörkvist.

Efter att de båda lagen har testat sina nya priser blir det dags för en ny utmaning. I det sedvanliga brevet uppmanas båda lagen att skicka med en pricksäker deltagare. Väl på plats möts Amanda Eliasson från Lag Nord mot Oskar Hammarstedt från Lag Syd i en prickskyttetävling med rispåsar. Men de två deltagarna kan här välja om de vill spela för laget eller jaget, allstå har de chansen att ge sig själva fördelar i tävlingen.

Lag Syd starkt belönade trots förlust i Robinson 2023
Anders Lundin. Foto: TV4.

Kommer de båda kämparna att slåss för sina lag eller kommer de att ge sig själva överläge i Robinson 2023? Följ med i nästa avsnitt för att ta reda på det.

Du följer "Robinson" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL