Lag Syd inför utmaning i avsnitt 20 av Robinson 2023

Lag Syd är tillbaka på vinnarbanan i Robinson 2023 – trots Eriks hjälteinsats

  • C More
13 april 2023 kl. 20:00

Lag Syd tar nya tag i Robinson

Lag Nord och Lag Syd möts i en ny Robinsontävling i detta avsnitt av “Robinson” 2023. Trots att det verkade gå framåt för Lag Nord efter deras senaste vinst blev det ännu en förlust mot det yngre laget.

Lag Nord och Lag Syd får brev om att det är dags för en ny Robinsontävling. Denna gång framgår det i det klassiska brevet att utmaningen kommer att handla om uthållighet och viljestyrka. Utmaningen låter som om att den kommer ligga Lag Syds unga deltagare i smaken, men Lag Nords lite äldre grupp är mer osäkra.

– Kollar man på vårt lag så har vi jävligt mycket styrka men skulle det vara någonting som rör kondition så kan det vara bristande där, tänker Amanda Eliasson när hon får höra brevets innehåll.

Trots allt peppar Lag Nord upp sig innan de far till tävlingen. I den förra tävlingen vann Lag Nord och de vill inte falla tillbaka i sin förlustbana. 

Väl på plats förklarar programledaren Anders Lundin att dagens tävling går ut på att jaga det motsatta laget i en vattenbana, samtidigt som alla i laget har två vikter över axlarna. Men eftersom båda lagen hade fått en fördel som vinst från en annan utmaning kunde en av springarna vara viktlös. 

Lag Nord i Robinsontävling, avsnitt 20 i Robinson 2023
Lag Nord. Foto: TV4.

I Lag Nord blev Erik Wahrolén vald till att springa utan vikter. Under loppets gång kunde en lagmedlem hoppa ur, men då måste en annan ta på sig den personens vikter. Som förmodat kunde Lag Nord inte riktigt hänga med och de hoppade av tidigare än dem från Lag Syd. Till slut var Erik själv från Lag Nord i kamp mot Lag Syds Dennis Johansson och Oskar Hammarstedt. Han stod för en otroligt stark insats, men Lag Syd kom snabbt ikapp och kammade därmed hem ännu en seger.

Lag Nord ligger nu inför ännu ett öråd, och med så få deltagare kvar är det svårt att veta vem som röstas ut. Kritiken mot att årets laguppdelning i Robinson, mellan de gamla och yngre, ser ut att vara mer relevant än någonsin.

Du följer Robinson 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL