Då har Kapningen premiär – allt om uppföljaren till Sthlm Rekviem

Kapningen säsong 2 – Detta vet vi

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad kl. 16:03 | Publicerad 02 mars 2023 kl. 15:03

Oklart läge inför en fortsättning

När det nya kriminaldramat på C More nu går i mål är det många som vill veta om vi kommer att få se "Kapningen" säsong 2. Här är allt vi vet.

I serien med Liv MjönesJonas Karlsson och Adam Lundgren i spetsen tar dramat vid när ett flygplan på väg från Stockholm till San Fransisco visar sig vara kapat – och att det kommer sprängas om inte två krav uppfylls. Nu när det sjätte och sista avsnittet går i mål återstår frågan, kan vi förvänta oss att se Kapningen säsong 2? Filmtopp har tittat närmare på saken.

För det första har C More inte gått ut med hur de planerar att göra med produktionen framöver. Det är dock inte förvånande så här tätt inpå en säsongsfinal – sådana besked tenderar att komma flera månader efteråt.

Kapningen säsong 2 – Detta vet vi
Foto: C More.

När kommer Kapningen säsong 2?

Om vi får en fortsättning på Kapningen befarar vi att det kan dröja länge med besked från C More, och desto längre med en premiär. Sthlm Rekviem som är en fristående föregångare i serien, som bygger på Kristina Ohlssons böcker om Fredrika Bergman, släpptes 2018. Skulle man hålla samma produktionstakt ser vi nästa del i serien dyka upp först 2026-2027.

 

Vi förmodar också att streamingtjänsten inte kommer att göra en direkt fortsättning på Kapningen, utan snarare en ny fristående del som man gjort hittills. Vad den kan tänkas handla om är det för svårt att spekulera kring, förutom att kriminologen Fredrika Bergman lär få ett annat prekärt fall att tackla, och det förmodligen i Stockholmsregionen.

Filmtopp håller dig uppdaterad om seriens framtid.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL