Josefin Asplund från Top Dog: "Jag älskar när karaktärer aldrig får varandra"

Josefin Asplund från Top Dog: "Jag älskar när karaktärer aldrig får varandra"

  • C More
Axel Diedrichs
08 maj 2023 kl. 18:00

Stjärnan om den nya säsongen och hur hon vill ha ett elektriskt samspel

I en intervju med Filmtopp berättar skådespelaren Josefin Asplund om den andra säsongen av "Top Dog" där hon åter spelar mot Alexej Manvelov. "Jag älskar när karaktärer aldrig får varandra", säger hon om deras roller Emilys och Teddys relation i serien.

Den första säsongen av "Top Dog" slog ned som en bomb när den kom ut hösten 2020. Nu, drygt två och ett halvt år senare, är serien till fansens stora lycka tillbaka med nya avsnitt på C More. Filmtopp fick nöjet att intervjua en av seriens stjärnor, Josefin Asplund, om den nya säsongen som hon menar tar ut Emily på ännu djupare vatten:

– Emily utsätter sig för andra typer av faror i lägen som hon inte hamnat i tidigare, och hamnar i en desperat sits. Den här säsongen är mörkare, säger Josefin till Filmtopp.

I den andra säsongen av "Top Dog" är Emily fortfarande skuldsatt och börjar jobba för entreprenören Paul Ahlborg (Peter Viitanen) som vill bygga ett högteknologiskt center i Södertälje. Han har problem med kommunen som äger marken och ber Emily ta hand om förhandlingen – ett uppdrag som innebär en rejäl comeback för henne efter det bittra avslutet med hennes tidigare arbetsgivare. Att problemen med kommunen beror på framtidsplaner som Teddy (Alexej Manvelov) är med och smider gör att Emily hamnar i ett dilemma som riskerar både relationen till Teddy och hennes karriär. 

Josefin Asplund från Top Dog: "Jag älskar när karaktärer aldrig får varandra"
Josefin Asplund och Alexej Manvelov. Foto: C More.

Josefin Asplund från Top Dog: "Jag älskar när karaktärer aldrig får varandra"

Även om det dröjt lång tid sedan vi såg den första säsongen kände Josefin Asplund sig trygg med att fortsätta sin karaktärs resa:

– Det är så tacksamt att göra en andra säsong. För vi känner karaktärerna och världen är även den redan presenterad. Hälften av jobbet är redan gjort, säger Josefin.

Det känns som att allting sitter med ännu mer säkerhet och anamma den här gången.

– Vad roligt att du säger det! Jag är väldigt hård mot mig själv när jag jobbar och jag tror även mot andra. Under processens gång är det svårt att veta hur det man gör kommer att bli. Ibland kan det kännas som att allting blir jättebra men så blir det inte det, och ibland kan det kännas bajs men bli fantastiskt. Det är först när produkten är klar som jag kan avgöra hur jag tycker att det blivit, och jag tycker att det blivit väldigt fint den här säsongen.

Om det utvecklade samspelet mellan hon själv och Alexej Manvelov säger Josefin att de mötts i varandras höga ambitioner och gemensamma respekt för de ämnen serien behandlar:

– Jag och Alexej har lärt känna varandra sedan säsong ett och kommit varandra närmare. Vi delar också samma vision om vad vi vill berätta, och han är nog minst lika hård som jag när det kommer till att det ska bli bra. Vi har mötts i våra höga ambitioner, och har samtal efter samtal om vad vi vill uppnå. Det är viktigt framför allt när vi behandlar så mörka ämnen, serien är tyvärr väldigt aktuell just nu. Särskilt med vad som pågår i Stockholm. Vi måste därför ta hand om det vi berättar på ett bra sätt.

Finns det någon särskild scen från den andra säsongen som du tyckte föll på plats först när du väl såg det färdiga resultat?

– Okej, det här visas i trailern så det är ingen spoiler att jag berättar detta, men jag skrek ju rätt ut när jag läste manuset och förstod att Teddy och Emily skulle ligga. Jag blev arg när jag läste det i manuset och tänkte "NEJ!". Personligen älskar jag när karaktärer aldrig får varandra, vi hade en elektricitet i säsong ett som jag hade velat bygga vidare på. Samtidigt sätter det en annan prägel på den relationen, vilket också var tanken. Att den andra säsongen skulle vara något annat. Även om jag fick en chock där och då så tycker jag i efterhand att det var ett väldigt bra val.

Även om det inleds med romans råder det inga tvivel om att Emilys och Teddys relation kommer att utmanas på nytt under säsongens gång. Det första avsnittet av "Top Dog" säsong 2 finns nu att streama på C More. Serien har säsongspremiär på TV4 Play den 17 maj.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL