Hjärtskärande när storfavoriten skickas ut ur Robinson 2023

Hjärtskärande när storfavoriten skickas ut ur Robinson 2023

  • C More
Uppdaterad kl. 12:04 | Publicerad 25 april 2023 kl. 05:04

Ödesveckans första offer blev en av favoriterna på ön

Under Ödesveckan kommer tre deltagare att behöva lämna "Robinson" 2023. I dagens avsnitt åker en av favoriterna att vinna ut ur programmet.

SPOILER-ALERT! Artikeln innehåller händelser från dagens (25 april) avsnitt av "Robinson" 2023. 

Ödesveckan fortsätter och det är dags för Lag Nord att välja vem i laget som kommer att lämna Robinson 2023. Det är i slutändan lagkaptenen Sophie Sörkvists val men för att göra det så rättvist som möjligt väljer hon att prata med alla en och en. Sophie och resten av tjejerna i laget har varit en del av en tjejpakt ifrån början av Robinson, vilket gör Oskar Hammarstedt till den sista att ansluta sig till pakten. 

Hjärtskärande när Oskar Hammarstedt åker ut ur Robinson 2023
Foto: TV4.

Hjärtskärande när Oskar Hammarstedt åker ut ur Robinson 2023

Laget försöker också tänka på om de ska välja utifrån långsiktig eller kortsiktig strategi då Oskars styrka kan behövas i nästa tävling. Han är också den som har lärt ut om hur man överlever och hittar mat på ön, vilket tjejerna är tacksamma för. Men hur ont det än må göra så måste tjejpakten hålla ihop. Därmed blir det Oskar, en av favoriterna att vinna hela tävlingen, som skickas ut ur Robinson 2023. 

– Jag har fått lämna i dag, men jag förstår tjejerna. Lite synd för jag trodde att kom lite närmare dem i paktandet, men tydligen inte tillräckligt. Och mina överlevnads-och vildmarkskunskaper är inte stora nog för att de ska tycka att jag är värd att vara kvar, säger Oskarinnan han sorterar sina känslor runt att lämna ön: 

– Det är tufft att behöva lämna så här nära sammanslagningen. Det är ju en riktig milstolpe i Robinson, så jättetufft. Men så är det. Jag har haft ett extremt bra äventyr, så det har varit coolt ändå. 

Hjärtskärande när storfavoriten skickas ut ur Robinson 2023
Foto: TV4.

I Lag Syd talas det också om vilka de skulle vilja rösta ut, trots att de vann den förra ödeskampen. Christopher Da Silva talar nämligen om för Pernilla Block och Camilla Salen Sjögren att han och Dennis Johansson planerar att kanske sabotera för laget i nästa tävling. Detta eftersom att förlusten skulle ge dem chansen att rösta ut antingen Amanda Eliasson eller Erik Wahrolén så snart som möjligt.

Båda två verkar tycka att laget har en fantastisk samhörighet, men i själva verket stör sig många av medlemmarna på deras relation och vill få ut dem. Majoriteten av Lag Syd tycks vara med på planen om att förlora i nästa tävling för chansen att få bort Amanda eller Erik. 

Kommer Lag Syd att "lyckas" förlora i nästa tävling? Du följer “Robinson” 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL