Säsongens första Robinson-tävling avklarad: “Vi är så jävligt dåliga”

Haveriet fortsätter för Lag Nord i Robinson: “Vi är så jävligt dåliga”

  • C More
30 mars 2023 kl. 20:03

Men den här gången är racet åtminstone spännande

Lag Nord och Lag Syd tävlar i den första Robinson-tävlingen i “Robinson” 2023. Med Lag Syd som vinnare blir det Lag Nord som behöver ta sig till Öråd för att rösta ut någon.

I det senaste avsnittet av Robinson 2023 är det dags för den första klassiska Robinson tävlingen. Inför den får Lag Nord och Lag Syd i ledtråd att det är en fördel att vara smart och träffsäker. Det märks tydligt när hinderbanan i havet avslöjas. Här ska lagen första hoppa från en platå för att få tag i en nyckel som hänger över havet. När alla nycklar är samlade ska de simma och låsa upp numrerade pusselbitar som matchar numret på nyckeln. Därefter måste de föra pusselbitarna till en ram där en person ur varje lag dirigerar pusslandet från en upphöjd brygga. 

Haveriet fortsätter för Lag Nord i Robinson: “Vi är så jävligt dåliga”
Foto: TV4.

Ett spännande race mellan de två lagen

Lag Nord har en för många lagspelare och väljer därför att låta Camilla Widing stå över tävlingen. Det första momentet går bra för båda lagen, med någon miss av att fånga nyckeln i varje lag. Sedan tar Lag Syd ledningen när de simmar först ut för att låsa upp pusselbitarna. Lag Nord saktas ner när de inte hittar nyckel nummer fyra. Christopher Da Silva och Camilla Salen-Sjögren dirigerar pusslet för Lag Syd respektive Nord. Med sitt försprång ifrån upplåsningen vinner Lag Syd och det blir därför Lag Nord som kommer att behöva hålla Öråd.

När programledaren Anders Lundin frågar Lag Syd om de är ostoppbara efter tävlingen utbrister hela laget ett “Ja!” i enad ton.

– Vi är ett säkert tåg, tillägger Amanda Eliasson.

När Anders frågar Lag Nord om deras insats föreslår Fabian Turkaij att de kanske kunde få åtta rep i tröstpris iallafall.

– Det är ett uttryck man säger i Balkan, ungefär som att vi behöver gå och hänga oss allihopa, vi är så jävligt dåliga rent ut sagt, förklarar sedan Fabian.

Alla i Lag Nord är på spänd eftersom att de måste skicka ut en lagmedlem i kommande Öråd. Men innan dess blir det en immunitetstävling där en av dem kan säkra sin plats i tävlingen.

Du följer "Robinson" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL