Pelle Lilja ute ur Robinson 2022 – Alexander Strandbergs besvikelse

Galna Robinson-avsnittet när Pelle, Ulf, Julie och Valentino lämnar

  • C More
Filmtopp
06 november 2022 kl. 22:11

Har vi precis bevittnat det sjukaste avsnittet i programmets historia?

"Robinson" 2022 höst välts flerfaldigt omkull när profilerna Pelle Lilja, Ulf Ström, Julie Joanzon och Valentino Demina lämnar programmet, alla i samma avsnitt.

Kvällens avsnitt av Robinson 2022 höst sätter ribban högt för programmets framtida standard. Inte bara en, två eller tre av programmets största profiler har fått lämna. Det rör sig om fyra stycken: Pelle Lilja, Ulf Ström, Julie Joanzon och Valentino Demina där två av dem dessutom fick avbryta sin medverkan av anledningar helt orelaterade till det som händer ute på ön. 

Avsnittet såg på förhand ut att bli ett förutsägbart sådant. Lag Syd stod inför att bli av med två lagmedlemmar. Valentino hade en klar plan för sig: Lars-Olov Johansson, som ställt sig utanför gruppen, skulle röstas ut tillsammans med Andreas Haraldsson, den enligt honom svagaste länken i tävlingssammanhang. En plan som inte kunde ha gått mer i kras.

Galna Robinson-avsnittet när Pelle, Ulf, Julie och Valentino lämnar
Andreas Haraldsson symboliserar många tittares känslor just nu. Foto: TV4 / C More.

Detta hände i Robinson när Petra Malm, Pelle Lilja, Ulf Ström, Julie Joanzon och Valentino Demina alla lämnade

Innan örådet väntade en immunitetstävling där laget fick veta att den som förlorar får lämna Robinson. Som vi vet var det "Valle" som skulle trampa på minan och förlora störst. Vinnaren av tävlingen blev istället Andreas som efteråt gripande sade att han hade tänkt ge bort sin immunitet till Valentino, vilket dock inte blev en möjlighet.

Galna Robinson-avsnittet när Pelle, Ulf, Julie och Valentino lämnar
Valentino Demina lämnar "Robinson". Foto: TV4 / C More.
Julie Joanzon lämnar Robinson 2022
Julie Joanzon röstades ut – på hennes beställning. Foto: TV4 / C More.

Lag Nord chockerades av att se deras lagkapten Valentino Demina lämna Robinson – ingen hade suttit lika säkert som honom i det annalkande örådet. En som tog det extra hårt var lagkamraten Julie Joanzon som såg "Valle" som sin stora trygghet. Även om hon ansågs sitta säkert inför ett öråd valde Julie därför att avbryta sin tid i huvudtävlingen genom att låta laget lägga sina röster på henne... för att sedan upptäcka att Valentino inte väntar på henne ute i Gränslandet. Som vi fick se kunde inte Petra Malm övertala honom till att fortsätta sin medverkan i programmet. "Valle" anser att Robinson är Robinson och att sidopgrogrammet Gränslandet inte är något för honom. 

Pelle Lilja i Robinson 2022.
Pelle Lilja vänder hem för att värna om familjen. Foto: TV4 / C More.

Två tunga besked utanför tävlingen

Att Valentino och Julie båda två skulle ryka hade nog ingen kunnat förutspå. Än mindre att ytterligare två tongivande deltagare skulle lämna programmet – i samma avsnitt. Lag Syd-medlemmen Pelle Lilja fick tidigare i veckan veta att hans svärfar hemma i Sverige blivit akut sjuk. I kvällens avsnitt valde han därför att avbryta sin medverkan i Robinson, ett beslut som tog hårt på Alexander Strandberg, lagmedlemmen han kommit väldigt nära. Även om det periodvis skavt sig mellan Pelle och ett par lagkamrater, har han hela tiden ansetts vara en stor tillgång för Lag Syd som de nu får klara sig utan.

Galna Robinson-avsnittet när Pelle, Ulf, Julie och Valentino lämnar
Ulf Ström på kvällens öråd. Foto: TV4 / C More.

Men det redan brutala avsnittet skulle få sig ytterligare en törn. När örådet ledde mot sitt slut var det Lag Nord-medlemmen Ulf Ströms tur att ge sina kamrater tuffa nyheter. Ulf berättar att han blivit av med en av sina bröder hemma i Sverige och att han inte kommer kunna fortsätta sin medverkan i tävlingen. En som då brast ihop fullständigt var Andreas Haraldsson som såg upp mycket till Ulf.

Sammanfattningsvis förlorade Lag Syd en tung medlem och Lag Nord hela tre stycken. Oavsett vilken riktning säsongen nu tar framåt, så är det svårt att se det inte kommer vara starkt påverkat av mängden tongivande profiler som plötsligt lämnat programmet. Den förra säsongen rördes om i grytan av ett coronautbrott men det var betydligt tidigare in på säsongen. Så frågan är, har vi någonsin sett ett sjukare avsnitt av Robinson? Tveksamt. 

Du följer Robinson 2022 höst på TV4 och C More.

 

 

NÄSTA ARTIKEL