Galna avsnittet i Farmen 2023: tre favoriter utslagna

Galna avsnittet i Farmen 2023: tre favoriter utslagna

  • C More
Uppdaterad 06 mars 2023 kl. 08:03 | Publicerad 05 mars 2023 kl. 08:03

Stor dramatik i veckans avslutning på "Farmen"

Vi varnar för spoliers från söndagens avsnitt av "Farmen" 2023. Den här artikeln summerar söndagens galna avsnitt och innehåller information du som tittare kanske inte vill ta del av innan du själv sett det. Närmare bestämt handlar om det hur de tre starka spelarna Artin Ghookassi, Christoffer Hammarlöf och Viktor Bergström åkte ut ur programmet.

SPOILERVARNING.

Den här veckan blev inte farmarnas uppdrag godkända, trots Viktor Bergströms busstreck som resulterade i sång och poesiuppläsning för Wincent. Däremot belönades Asiatou Touray med en slant för sin trerättersmiddag. 

Veckans andrakämpe blev Artin Ghookassi, vilket inte kom som en chock, eftersom Christoffer Hammarlöf och Artin sedan tidigare kommit överens om saken: den som förlorar i tinget utser vinnaren till storbonde, och storbonden väljer sedan Viktor som förstakämpe veckan därpå. 

Galna avsnittet i Farmen 2023: tre favoriter utslagna
Foto: TV4 / C More

Artin offrade sig – blev först ut ur Farmen

På tinget kliver Viktor Bergström in med ett draperat lakan runt sig och sina fem amuletter tydligt hängande runt halsen.

– Jag är här på tinget och ska syna två farmare som har valt att offra sig för att sen få ut mig nästa vecka. Jag skulle väl kalla mig farmens gud nu istället för den nya Bachelor-deltagaren, sade Viktor kaxigt.

Artin valde att möta Christoffer i styrka och vännerna avstod att nyttja sina amuletter för att få fördelar i kampen och möttes därför i en rättvis duell i styrkegrenen “säcken”. Det såg jämnt ut till en början men sedan lyckades Christoffer hänga upp den sista hästskon och därmed blev Artin den som fick lämna Farmen.

Efter galna avsnittet där Artin, Viktor och Christoffer åker ut ur Farmen får de ny chans på Torpet
Foto: TV4 / C More

Oväntade vändningar

En oväntad vändning kom efter att Artin hade förlorat. Programledaren Anna Brolin bad honom direkt på plats att utse sin storbonde, och Artin valde som förväntat Christoffer till storbonde. Christoffer tog emot sin amulett men blev även han tillsagd att ta ett snabbt beslut, valet av nästa veckas förstakämpe. Även Christoffer höll sitt ord till Artin och utsåg Viktor till förstakämpe. Viktor, och de övriga deltagarna, såg chockade ut när Anna därefter sa åt Viktor att välja sin motståndare till tinget. Han fick dessutom veta att hans tvekamp skulle ta plats omedelbart. Viktor valde då Tora Brandström som andrakämpe.

– Jag blev illamående och det kändes som att jag skulle svimma för att jag blev så chockad, sade Tora.

Galna avsnittet i Farmen 2023: tre favoriter utslagna
Foto: TV4 / C More

Viktor ute ur Farmen

 

Kunskapsgrenen som Viktor och Tora fick mötas i blev “knopen”, där Viktor valde att lösa in en av sina amuletter för att få 30 sekunders försprång. Trots försprånget lyckades Tora vinna tävlingen och Viktor blev den andra deltagaren för dagen som blev tvungen att lämna Farmen 2023.

– Min besvikelse efter tinget går inte att beskriva, det är bara surt. Det är som att man har spelat sina kort rätt tills att någon väljer att klippa sönder kortleken, sade Viktor.

Tora Brandström i tinget
Foto: TV4 / C More

Dagens tredje tvekamp

Med både Artin och Viktor utslagna blev det nu Viktors uppgift att utse nästa storbonde. Till Sebastian Västerlunds förvåning valde Viktor honom. Deltagarna fick däremot inte pusta ut än för nu blev det Sebastians tur att utse en förstakämpe. Tingets andra förstakämpe blev Christoffer som direkt blev tvungen att utse sin andrakämpe, som återigen blev Tora.

– Jag tyckte att jag var klar nu, sade Tora.

Den andra kunskapstävlingen för dagen blev “husförhör”. Båda avstod från att köpa sig en fördel med sina amuletter. Det blev en nervig kamp som Tora slutligen vann. Hon lyckades med andra ord slå ut både Viktor och Christoffer.

Efter galna avsnittet där Artin, Viktor och Christoffer åker ut ur Farmen får de ny chans på Torpet
Foto: TV4 / C More

Efter galna avsnittet där Artin, Viktor och Christoffer åker ut ur Farmen får de ny chans på Torpet

Efter ett emotionellt avsked för de utslagna deltagarna Artin, Viktor och Christoffer hade Anna Brolin en sista överraskning. Killarna, som är tre av spelets starkaste spelare, ska flytta in på torpet. En av killarna har dessutom chans att tävla sig tillbaka in på farmen.

– No more mister nice guy, sade Artin om sin nya inställning till spelet. 

Spänningen ökar i "Farmen 2023" och fortsättningen kan du se på TV4, TV4 Play och C More

 

 

 

NÄSTA ARTIKEL